‘Kobe Bryant stopt na seizoen 2015/2016’

Door

kobe Bryant injury

Als de Britse krant ‘The Guardian’ iets meldt over basketball, weet je dat het serieus is. En als de geruchten Kobe Bryant betreffen, zijn we een en al oor. Het nieuws is ook groot: volgens diverse media, die assistent-coach Mitch Kupchak aanhalen als bron, gaat The Black Mamba na komend seizoen met pensioen.

De afgelopen twee jaar kampte Bryant veelvuldig met blessures. Nadat hij vorig jaar zijn knie kapotbasketballde, liep hij dit seizoen een ernstige kwetsuur op aan zijn schouder en was hij wederom lang uit de roulatie. Tijdens eerstgenoemde blessure werd hij door camera’s gevolgd, wat het indrukwekkende en openhartige portret ‘Muse’ opleverde.

Mocht Bryant inderdaad zijn basketballschoenen aan de wilgen hangen, dan betekent dat het einde van een tijdperk bij de Los Angeles Lakers, die Bryant bijna twintig jaar onder contract hadden en waar hij vijf titels mee won. Dan moet Kupchak het natuurlijk wel bij het rechte eind hebben. De hoofdpersoon zelf ontkent categorisch een gepland afscheid. “Niks te melden op dat front”, aldus Bryant via Twitter.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen