Match of the Day: San Francisco 49ers @ Denver Broncos

Door

Arizona Cardinals v Denver Broncos
Het gaat maar over één iemand dit weekend in de NFL en dat is Peyton Manning. De quarterback van de Denver Broncos heeft nog twee touchdown passes nodig om het record van Brett Favre te evenaren. Mocht dit lukken, wellicht komt er vannacht zelf als een nieuw record, dan zal Manning dat het liefst doen met een overwinning op de San Francisco 49ers. De twee teams bleken de afgelopen jaren tot de top van de league te behoren en ontmoeten elkaar komende nacht in het kader van Sunday Night Football.

508
Favre deed er ooit 302 reguliere wedstrijden over om zijn 508 touchdown passes te gooien. Manning speelt tegen de 49ers zijn 246ste wedstrijd en staat op 506. Het zal voor de voormalige #1 overall pick in de draft van 1998 (Indianapolis Colts) een geweldige mijlpaal zijn, maar sportman als hij is zal hij vooral het 4-1 record willen uitbouwen. De Broncos verloren vorig seizoen de Super Bowl kansloos van de Seattle Seahawks en hun seizoen staat geheel in het teken van revanche. Denver staat er met .800 goed voor, maar staat tweede in de AFC West met de San Diego Chargers (.833) voor hun op de eerste plaats. Zeker wanneer de Chargers blijven winnen is winst zeer belangrijk. De concurrent uit San Diego is overigens volgende week de tegenstander. Manning staat met zijn team dus aan het begin van twee cruciale wedstrijden.

Strong D#
Er is nog een Bronco op weg naar een mijlpaal. Julius Thomas ving tot nu toe negen van de vijftien door Manning gegooide touchdown passes en het single-season tight end record van zeventien op naam van Rob Gronkowski uit 2011 komt in zicht. Thomas ving afgelopen zondag in de met 31-17 gewonnen uitwedstrijd tegen de New York Jets nog twee zespunters. Manning gooide in die wedstrijd 22/33 voor 237 yards en drie touchdowns. Waar de verdediging van de Jets af en toe grote gaten liet vallen, hoeven we dat op voorhand van San Francisco niet te verwachten. Alleen de Detroit Lions geven minder yards weg. En dan moet de defensie het ook nog eens langdurig doen zonder Aldon Smith en NaVorro Bowman. Linebacker Patrick Willis liep afgelopen maandag tijdens de gewonnen wedstrijd in St. Louis tegen de Rams (31-17) een teenblessure op en is een twijfelgeval.

Strong D#
San Francisco 49ers v St Louis RamsAanvallend gezien behaalden de 49ers in de divisieontmoeting met de Rams hun beste prestatie van dit seizoen. Van de 432 yards nam quarterback Colin Kaepernick er 343 voor zijn rekening door de lucht en hij gooide drie touchdowns in de derde opeenvolgende zege op rij. Ook Kaepernick krijgt te maken met een goede verdediging. De Broncos staan tot nu toe stevig in de top vijf met hun defensie; vierde in total defense (318.2 ypg). De quarterback van de 49ers zal bewust zijn van de statistieken van Von Miller en DeMarcus Ware. Met respectievelijk zes en vier sacks zijn ze de sterkhouders van de Broncos verdediging. Aan de andere kant van de bal liggen er zorgen bij de running game. Montee Ball zal niet kunnen spelen, al moet gezegd worden dat backup Ronnie Hillman het tegen de Jets goed deed met 100 yards.

De Broncos willen de Chargers niet uit het oog verliezen en de 49ers in hun divisie de Arizona Cardinals niet. Beide teams staan tweede in hun divisie en dus kan één overwinning of nederlaag het seizoen de goede of juist slechte kant opsturen. Van de twaalf onderlinge reguliere seizoenswedstrijden wonnen beiden er zes. Twee teams die op basis van het verleden en heden aan elkaar gewaagd zijn en met recht het sluitstuk vormen van weer een mooie zondag boordevol NFL.

Lees ook: NFL Preview: De zeven-uur-wedstrijden

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen