March Madness: de East bracket uitgelicht

Door

ACC Basketball Tournament - Duke v Virginia

SportAmerika belicht telkens één gedeelte van de bracket. Vandaag is het de eer aan de East Region om de kick off te verzorgen.

East Region

1. Virginia Cavaliers (vs Coastol Carolina Chanticleers)
2. Villanova Wildcats (vs Milwaukee Panthers)
3. Iowa State Cyclones (vs North Carolina Central Eagles)
4. Michigan State Spartans (vs Delaware Fightin Blue Hens)

De East bracket kent twee grote kanshebbers om door te stoten richting de Elite 8: Iowa State en Michigan State. Met name ISU heeft op papier een eenvoudiger pad richting Texas. Via NC Central en daarna waarschijnlijk de NC Tar Heels wacht ze een Sweet 16 matchup tegen Villanova. Daarin hebben de Cyclones het voordeel dat ze in een geweldige conference (Big 12), met tegenstanders als Kansas en Oklahoma State, hebben gespeeld. Big game ervaring dus, iets dat Villanova in de Big East ontbeerde. Gelukkig voor Nova zit angstgegner Creighton in de West bracket.

Voor Michigan State geldt dat de ploeg net op tijd de zaakjes op orde heeft. De Fightin Blue Hens uit Delaware moeten geen probleem zijn waarna er een heuse kraker volgt tegen de Cincinnati Bearcats. Daarin zullen de mannen van Tom Izzo moeten laten zien dat hun coach gelijk heeft toen hij stelde over een Final Four kaliber team te beschikken. Met het winnen van het Big Ten toernooi hebben de Spartans laten zien dat ze, nu alle spelers fit zijn, tot de kanshebbers gerekend mogen worden voor de Final Four.

 

 

Opvallende andere ploegen

Cincinnati Bearcats
North Carolina Tar Heels

Met Sean Kilpatrick (Cincy) en Marcus Paige (Tar Heels) hebben beide ploegen NBA-waardige spelers in de gelederen die hun team op de schouders kunnen nemen. De derde ronde halen moet voor beide ploegen te doen zijn.

Must C Matchup tweede ronde

North Carolina Tar Heels vs. Providence Friars

De Tar Heels kenden grote hoogten en diepe dalen. Er werd verloren van ploegen uit de onderste regionen en gewonnen van hooggeplaatste teams. De ploeg kent echter te veel goede spelers om de wedstrijd tegen de Friars, die verrassend het Big East toernooi wonnen, te kunnen verslaan. Het zal erom spannen. Mochten de Friars winnen dan is het team van point guard Bryce Cotton een cinderella in the making.

Vijf spelers om naar uit te kijken

Shabazz Napier (UConn)
Jeremy Ingram (NC Central)
Melvin Ejim (ISU)
Gary Harris (Michigan State)
Marcus Paige (North Carolina)

JOUW MENING

survey service

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen