Mara: ‘Plan spelers leidt tot chaos in NFL’

Door

New York Giants-eigenaar John Mara heeft zich vrijdagavond gemengd in de discussie rondom de NFL lockout. Volgens Mara is het te hopen dat het plan van de spelers geen goedkeuring zal vinden bij de rechter.

,,Mocht dat gebeuren, dan zal ik je verzekeren dat er een grote chaos zal uitbreken in de NFL,” liet de 56-jarige eigenaar weten aan diverse media. Enkele uren was zijn gehele betoog te lezen op de site van de Giants.

Diverse punten uit het plan van de spelers zijn een doorn in het oog van Mara. ,,Als zij bijvoorbeeld voorstellen dat ze geen geregeld systeem willen hebben die ervoor zorgt dat iedereen een minimum salaris ontvangt, dan vraag ik mij af ze realiseren wat ze nou willen. Met dit punt zullen veel spelers minder gaan verdienen dan wat ze nu doen.”

Ook het punt dat teams niet meer een minimaal bedrag moeten uitgeven aan de salarissen, stuit op weerstand van Mara. ,,Dan krijg je dus precies hetzelfde probleem wat zich ook in andere sporten voordoet. Diverse clubs zullen gaan bezuinigen op de salarissen.”

Daarnaast gaf Mara aan dat als de NFL het anti-doping programma zo belangrijk zou vinden, de organisatie misschien wel eens na mag gaan denken om een gediplomeerde medewerker van de ‘World Anti-Doping Agency’ aan te stellen om te controleren of alles wel naar juistheid gebeurt.

Foto: media.cleveland.com

Ook leuk om te lezen