Lemaire stopt met coachen

Door

Vorig seizoen had New Jersey Devils head coach Jacques Lemaire moeite om het te zeggen, maar dit jaar was het makkelijk om te zeggen dat hij met pensioen gaat. Met een glimlach op zijn gezicht zei de 65-jarige coach dat hij voor de derde en laatste maal stopt met coachen.

,,Ik ga terug naar waar ik eerder was,” zei Lemaire na de 3-2 overwinning tegen de Boston Bruins. ,,Het vraagt te veel van mij en ik wil van het leven genieten. Ik wil van mijn familie genieten.”

Lemaire maakte de beslissing twee dagen terug en zei het tegen zijn team voor de wedstrijd. Zijn liefde voor het spel is nog lang niet weg, maar het is tijd om een stap opzij te nemen.

,,Hij deed zijn werk erg goed,” zei Devils forward Ilya Kovalchuk. ,,We zien wel. Misschien verandert hij nog van gedachte en komt hij volgend seizoen terug. Het is jammer. Ik denk dat hij het team terugbracht en hij deed heel wat goede dingen voor de organisatie.”

Lemaire vindt het jammer dat de Devils het niet konden afmaken en zo voor het eerst sinds 1996 de play-offs missen. Maar hij gelooft wel dat ze er volgend jaar terug kunnen staan.

Lemaire coachte de Devils al van 1993 tot 1998 en met hem wonnen ze hun eerste Stanley Cup in 1995. Hij won 8 Stanley Cups als speler van de Montreal Canadiens en nog twee als medewerker van het team. Hij won de prijs voor beste coach in 1994 met New Jersey en in 2003 met Minnesota.

Foto: blog.nj.com

Ook leuk om te lezen