Weaver heerst tijdens overwinning Angels

Door

Minder dan 24 uur nadat trainer Mike Scioscia zijn zeven relievers moest gebruiken in een 14 inning-durende wedstrijd, moest Jered Weaver het heel lang volhouden voor de Los Angeles Angels. Hij speelde niet enkel lang, maar ook heel sterk. In 7 2/3 innings zondag liet de rechtshandige pitcher maar 1 run en 4 hits toe in een 3-1 overwinning tegen de Toronto Blue Jays.

,,Ik wou op het veld stappen zondag, wetende dat we een lange wedstrijd achter de rug hadden, en proberen om het zo lang mogelijk vol te houden,” zei Weaver. ,,We konden zelf drie runs scoren en dat was meer dan genoeg om mee te werken.”

De Angels hadden wat hulp door een dure fout gemaakt door Jays’ center fielder Rajai Davis waardoor ze tweemaal konden scoren. Peter Bourjos sloeg de runs binnen met een triple, waardoor Los Angeles twee op drie scoort tegen Toronto.

In de achtste inning kwam het neer op een duel tussen Weaver en Jose Bautista, vorig jaar leider in home runs in de MLB. Weaver kon hem uitgooien met zijn laatste pitch van de wedstrijd. Weaver gooide 15 strikeouts in de wedstrijd, de eerste Angel die dit doet sinds Chuck Finley in 1995.

Het is de eerste maal dat Weaver zijn eerste drie wedstrijden wint sinds zijn rookiejaar in 2006, toen hij zijn eerste zeven wedstrijden won. Hij liet dit seizoen nog maar 2 runs toe in 20 2/3 innings.

Foto: angels.ocregister.com

Ook leuk om te lezen