Lakers in playoffstemming langs Mavericks

Door

De strijd om de tweede plek in de Western Conference ligt weer helemaal open. Los Angeles Lakers bewezen zich een goede dienst door directe concurrent Dallas Mavericks op het eigen laminaat te verslaan. Na de 96-91 overwinning heeft de ploeg van Phil Jackson zich weer in het kielzog van de Mavs genesteld.

Dallas slaagde er niet in verder afstand te nemen in de conference van de Lakers. Het verschil is nu nog maar een halve wedstrijd. Voor de bezoekers gold alleen de overwinning. Daardoor werd het in het American Airlines Center een duel met playoff-achtige trekjes.

,,Deze zege is een statement van ons. Dit was een grote wedstrijd. Vooraf hebben we het erover dat de Mavs een ploeg is waar we in de postseason van kunnen verliezen. Zij zijn een serieuze kandidaat in de playoffs en zo hebben we het benaderd,” aldus Kobe Bryant.

Veel deden beide ploegen dan ook niet voor elkaar onder, al namen de Lakers vanaf het begin van het tweede kwart langzaam afstand van Dirk Nowitzki en co. Dallas bleef wel steeds in de buurt.

Breekpunt was bij 65-63 de blessure van Bryant. Hij kwam niet lekker neer met z’n linkerenkel nadat Shawn Marion zijn jump shot had geblockt.

De 13-voudig All Star strompelde van het veld en ging direct richting kleedkamer om de schade op te nemen. Achteraf verklaarde Bryant dat hij er een slecht gevoel over had. Hij dacht aan een ‘season ending ankle sprain’.

Maar de nummer 24 keerde terug met flink wat tape om zijn gewricht. Volgens Jackson is hij een vraagteken voor maandag als Orlando Magic de opponent is.

Bryants teamgenoten boorden een extra krachtbron aan en liepen in allerijl uit naar 73-63. Een tussensprint die beslissend bleek, ook al kroop Dallas met nog 24,9 seconden terug tot 91-89.

Nadat Jason Terry met nog 6 seconden zijn driepuntspoging van de ring zag stuiteren in de handen van Bryant, was het over. Andrew Bynum en Bryant gooiden het duel vervolgens op slot.

,,Dit is een zware nederlaag, omdat deze wedstrijd duidelijk ergens over ging. Ik ben teleurgesteld in het resultaat, maar de inzet was goed,” stelde Carlisle na afloop.

Donderdag 31 maart doen de twee het nog eens dunnetjes over. In Los Angeles, waar de Mavs op 19 januari nog wisten te zegevieren, ontmoeten zij elkaar voor de derde en laatste keer in het reguliere seizoen.

Zie hier de samenvatting tussen de Lakers en de Mavs.

Foto: dc-cdn.virtacore.com

Ook leuk om te lezen