Kings met één schaats in Stanley Cup Finale

Dagelijkse updates over de belangrijkste wedstrijden met highlightvideo’s, niet te missen feiten en nieuwtjes en de uitslagen van alle wedstrijden. Dat is NHL Under Review.

Gisteravond wisten de Los Angeles Kings opnieuw te winnen van de Phoenix Coyotes en zijn hiermee één overwinning verwijderd van een plek in de Stanley Cup Finale. In het Staples Center waren de Kings te sterk voor de Coyotes. Dwight King scoorde de toepasselijke winner voor de Kings en bepaalde de eindstand op 2-1.

Actie en reactie

In de eerste periode werden kansen uitgewisseld en was het voornamelijk Phoenix die meer druk zette. Weer was het Jonathan Quick die op elk schot ook een antwoord had.

Na een eerste periode waarin niet gescoord werd, leken de Coyotes het antwoord te hebben op de puzzel die Quick heet. Na iets meer dan een minuut in de tweede periode te hebben gespeeld schoot Daymond Langkow de puck door de benen van de Los Angeles goalie en gaf de Coyotes een 1-0 voorsprong.
Dit was voor de Kings de eerste achterstand sinds game 1 in de tweede ronde tegen de St. Louis Blues. De Coyotes konden niet bouwen op de 1-0 voorsprong en slechts twee minuten later scoorde Anze Kopitar op een breakaway en trok zo de score weer gelijk.

Koning Dwight

Na een spannende tweede periode kwam Phoenix weer in penalty problemen. Nog geen twee minuten in de derde periode was het Dwight King die op een delayed penalty met een fraai schot de puck in het doel van Phoenix werkte en Los Angeles een 2-1 voorsprong gaf.

Ondanks het herhaaldelijk aanzetten van de Coyotes hielden de Kings stand. Het was voornamelijk aan beide goalies om de score op 2-1 te houden. Phoenix leek nog dicht bij de gelijkmaker toen Rostislav Klesla een goed schot op Quick afvuurde maar ook deze puck wist Quick uit zijn doel te houden.

Wat de Kings een gevaarlijk team maakt is dat ze kunnen rekenen op de bijdrage van verschillende spelers. Waar soms het keeperswerk de show steelt en er veel wordt verwacht van Kopitar en Dustin Brown, zijn het ook de rolspelers die bijdragen. Dwight King, Jarret Stoll en Trevor Lewis weten hun rol goed uit te voeren. En dan zijn er nog Dustin Penner, Mike Richards en Jeff Carter.

En om nog maar met die keeper te eindigen: Jonathan Quick evenaarde een NHL record met zijn achtste achtereenvolgende NHL Play-off duel in één seizoen waarin hij won en twee doelpunten of minder toe te staan. De enige andere goalie in de NHL historie die dit voor elkaar kreeg was Terry Sawchuk namens de Detroit Red Wings in 1952.

Highlights

Programma

De Coyotes proberen eliminatie af te slaan in game 4 van deze serie. De wedstrijd wordt zondagavond gespeeld in Los Angeles en zal om 21:00 Nederlandse tijd beginnen. Deze is live te volgen op ESPN America.