Toronto FC begint sterk aan Champions League

Toronto FC is de Concacaf Champions League sterk geopend. De ploeg van Danny Koevermans (geblesseerd) was in de eerste wedstrijd van de groepsfase met maar liefst 5-1 te sterk voor Aguila uit El Salvador. Reggie Lambe was de grote man aan de kant van Toronto met twee goals. Luis Silva was ook van groot belang met een doelpunt en twee assists. Toronto plaatste zich voor de Champions League als kampioen van Canada.

Afgelopen jaargang reikte Toronto tot de halve finale van het toernooi. Tot de tweede helft van het tweede duel leken de Canadezen de finale te halen, maar in de laatste 45 minuten viel het doek tegen het Mexicaanse Santos Laguna dat een 1-2 stand bij rust met vijf goals uitbreidde naar een 6-2 zege. Nu is de Toronto in de groepsfase ingedeeld bij datzelfde Santos. Op 28 augustus kan de ploeg uit Canada revanche nemen voor de nederlaag van afgelopen seizoen.

Real Salt Lake begon niet goed aan de Champions League. De ploeg verloor het eerste duel met Herediano uit Costa Rica met 1-0. Seattle Sounders FC, Houston Dynamo en landskampioen LA Galaxy komen later deze maand in actie.