Kawhi Leonard: ‘Ik had in de NFL kunnen spelen’

Door

Miami Heat v San Antonio Spurs - Game ThreeHet is een vertrouwd beeld geworden na de 2012 NBA Finals tegen de Miami Heat. Kawhi Leonard die verdedigt, rebound en scoort voor de San Antonio Spurs. Toch had het niet veel gescheeld of hij had niet in de NBA, maar in de NFL gespeeld. “Ik was goed. Ik had in de NFL kunnen spelen, maar ik haatte practice“, zei Leonard in de San Antonio Express News.

Deze NFL-journalist twijfelt niet over de kwaliteiten van Leonard:

De 22-jarige forward speelde football tot de 9th grade, onder andere de positie van defensive back. Leonard keerde het schooljaar daarop de sport de rug toe omdat hij trainen maar niets vond. Grappig is dat ‘de basketballer’ Leonard te boek staat als een trainingsbeest. Mede dankzij zijn trainingsarbeid blonk hij uit voor de universiteit van San Diego State en ontwikkelde hij zich aanvallend (lees: driepunters) bij de Spurs.

We zullen het echter nooit weten of Leonard de NFL had gehaald wanneer hij door was gegaan met trainen. Leonard is overigens niet de eerste NBA-speler die flirt met de NFL. LeBron James gaf eerder al aan graag één wedstrijd in de NFL te spelen voordat zijn loopbaan voorbij is. King James speelde football in high school.

Leonard’s hoogtepunten in de wedstrijd tegen de Boston Celtics:

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen