SportAmerika Football Pool: Cardinals zijn Seahawks te machtig

Football pool: Vrijsen blijft aan kop

Door

Week 7 was de speelronde waarin de NFC haar laatste ongeslagen team verloor. De Seahawks verloren, voor velen onverwacht, van de Arizona Cardinals. Weinigen zagen de Cardinals dus winnen, maar weekwinnaar Leon de Priester was er één van. Hij voorspelde maar liefst 12 van de 14 duels correct. Dat deden er nog vijf meer, maar De Priester zat met 32 ook het dichtst bij de totaalscore van MNF (34). Tenslotte nog een eervolle vermelding voor Jeroen Berkelaar, Stellan Glissenaar en Bram Nieskens. Zij voorspelden de MNF-totaalscore helemaal correct. Hieronder lees je de recap van week 7 in de SportAmerika Football Pool. Vergeet overigens niet door te scrollen voor de upsets die onze NFL-redactie in week 8 verwacht!

SportAmerika Football Pool - Stand na week 7
SportAmerika Football Pool – Top 20 na week 7

Veel 50/50 duels in week 7

Bijna hadden we voor het eerst een duel in de SportAmerika Football Pool die iedere deelnemer correct voorspelde. Helaas was er echter één deelnemer die koos voor de New York Jets over de Buffalo Bills. De Bills-winst was volgens onze deelnemers dus een uitgemaakte zaak. Dat gold eveneens voor overwinningen van de Eagles, Saints, Browns, Packers, Bucs, Chargers, Chiefs en Rams. Bijna niemand had deze fout en de baseline was daarmee negen punten.

Er was echter één duel dat bijna collectief verkeerd werd voorspeld: de nederlaag van de Seahawks. Daarnaast waren er maar liefst vier duels die gezien de picks iedere kant op konden. Washington tegen Dallas leidde tot een ontluisterende nederlaag voor de Cowboys zonder Dak. Tegelijkertijd wisten de Falcons wederom een dramatische verliespartij op de mat te leggen en werd de strijd der ongeslagen AFC-titanen in het voordeel van de Steelers beslist. Tenslotte was het verrassend dat de ontmoeting tussen de Buccaneers en Raiders ook als 50/50 werd gezien. Immers, Tampa Bay kende de week ervoor een imposante overwinning op de Packers.

SportAmerika Football Pool - Top 20 van week 7
SportAmerika Football Pool – Top 20 van week 7

Week 8 upsets

Chris van Dijk: de Atlanta Falcons verslaan de Carolina Panthers

Twee verrassingen tegen elkaar; één positief en één negatief. Je zou dus een zege van de Panthers verwachten. Het is echter 2020. De Falcons hebben te veel kwaliteit om 1-6 te gaan en pakken snel de leiding. Aangezien ze slechts een paar dagen hebben om voor te bereiden, hebben ze onvoldoende getraind in het weggeven van een voorsprong. Daarom gaan ze er met de zege vandoor.

Vorige week voorspelde Chris de 49ers over de Patriots correct (33-6). Overall record: 3-3

Luuk Dokter: de Pittsburgh Steelers verslaan de Baltimore Ravens

Sinds mijn 12-4 Steelers record met hoongelach werd ontvangen in onze podcast zijn ze alleen maar beter geworden. Ik doe er daarom nog een schepje bovenop en voorspel dat ze dit weekend de topfavoriet in hun divisie aan de zegekar binden. De Ravens zijn notoir slecht als ze eenmaal achterstaan en ik verwacht dat een pick-six de overwinning van de Steelers inluidt.

Vorige week voorspelde Luuk het Football Team over de Cowboys correct (25-3). Overall record: 1-5

Ton de Vries: de San Francisco 49ers verslaan de Seattle Seahawks

De 49ers gooien de strijd in de NFC compleet open met deze overwinning. Ja, de Seahawks hebben wat pass-rush hulp bij elkaar getrade deze week, maar de defense vertoont nog steeds veel zwaktes. Kyle Shanahan is dé man die daar doorgaans wel raad mee weet. Het wordt de tweede nederlaag op rij van de ‘hawks en de derde overwinning op rij van de 49ers.

Vorige week voorspelde Ton de Texans over de Packers fout (35-20). Overall record: 2-4

Toon Aerts: de New England Patriots verslaan de Buffalo Bills

De Patriots zijn in hun eer gekrenkt. Bill Belichick is in zijn eer gekrenkt. Het verlies tegen de 49ers kwam hard aan en dus moet er gereageerd worden. Hoe kan dat beter dan met een statement win tegen de nieuwe favorieten in de AFC East, de Bills? De Patriots gaan de Bills defensief aan banden leggen en net voldoende puntjes bij elkaar scharrelen om als winnaar van het veld te stappen.

Vorige week voorspelde Toon de Bengals over de Browns fout (37-34). Overall record: 0-6


Cover foto: Ross D. Franklin/AP

Lees hier alle berichten over de SportAmerika Football Pool. Beluister nu de SportAmerika NFL Podcast op je favoriete podcast platform!

Ook leuk om te lezen