NFL Draft 2017 Preview – Safeties

Door

Jamal Adams

Op 27 april zal in Philadelphia de NFL Draft worden gehouden, en in aanloop naar de draft van 2017 zetten wij de komende tijd de grootste talenten per positie op een rijtje. In dit artikel de achterste mannen van de defense: safeties.

JAMAL ADAMS – LSU

Adams is één van de betere prospects in de gehele draft. Hij is de zoon van George Adams, die in 1986 de Super Bowl won met de New York Giants. Adams heeft alles wat je in een safety zoekt: hij toont leiderschap, tackelt hard, is productief en altijd in de buurt van de bal. Bovendien is hij gedisciplineerd; in heel 2016 kreeg hij geen enkele flag tegen.

Minpunten heeft Adams nauwelijks. Door zijn agressiviteit is hij soms behoorlijk happig op play-action. Ook laat hij af en toe de kans op een interception liggen doordat zijn handen niet top zijn.

Al met al is Adams een uitstekende speler en zal hij zeker in de top 10 worden gekozen.

 

MALIK HOOKER – OHIO STATE

Hooker doet niet veel voor Jamal Adams onder. In 2016 heeft hij laten zien een uitstekende pass-defender te zijn met maar liefst zeven intercepties en 4 break-ups.

Hoewel hij niet razendsnel is, zorgt zijn instinct ervoor dat hij altijd op de juiste plek staat. Hij leest de ogen van de quarterback als geen ander en beweegt soepel. Als de bal zijn kant op komt kan je er vanuit gaan dat er een interception volgt.

Tegen de run is er ruimte voor verbetering. Hooker probeert hard en laag te tackelen, maar wrapped slecht. In 2016 miste hij 17 tackles.

 

JABRILL PEPPERS – MICHIGAN

Peppers staat vooral bekend als Zwitsers zakmes. Voor Michigan speelde hij runningback, receiver, linebacker, safety en kick returner. Deze draft benadert hij als safety, maar het moge duidelijk zijn dat Peppers veelzijdig is.

Deze veelzijdigheid kan de reden zijn dat productie karig is. In zijn hele carrière bij Michigan kwam Peppers slechts tot één interception en geen enkele geforceerde fumble.

Wel druipt de potentie er vanaf. Peppers is super explosief, sterk en agressief. Hij is nergens bang voor en tackelt alsof zijn leven er vanaf hangt. Als hij in de NFL op één positie gaat focussen is het niet ondenkbaar dat de productie vanzelf komt.

 

MARCUS MAYE – FLORIDA

Marcus Maye heeft zichzelf op de kaart gezet met een prima seizoen in 2016. Hij kwam tot 82 tackles, twee interceptions en zes pass breakups voordat hij in game 10 tegen South Carolina zijn arm brak.

Maye is een potige spierbundel met lange armen. Hij heeft de snelheid om een groot deel van het veld te coveren. Hij leest de quarterback goed en is daardoor vaak in de juiste positie om een play te maken.

Desondanks was hij in 2016 maar liefst 10 keer schuldig aan een touchdown. Dit betekent dat hij beter moet worden in het vinden en bespelen van de bal wanneer deze in de lucht is.

 

OBI MELIFONWU – CONNECTICUT

Melinfonwu heeft een a-typische bouw voor een safety. Hij is 1.94m lang en hij weegt meer dan 100kg. In 2016 kwam Melifonwu tot het indrukwekkende aantal van 118 tackles. In het verleden was hij corner, waardoor hij zijn mannetje staat in man-coverage. Melinfonwu tackelt hoog, maar is sterk genoeg om hiermee succesvol te zijn.

Verbeterpunten zijn het lezen van de quarterback en het nemen van betere angles.

 

Foto: Twitter

Ook leuk om te lezen