Kaepernick aanwezig op trainingen 49ers

Door

Colin Keapernick, rookie quarterback van de San Francisco 49ers, woonde voor het eerst de trainingen bij die door de spelers zelf worden georganiseerd.

Hij kwam woensdag voor het eerst in actie maar vrijdag was zijn meest intensieve training sinds de operatie aan zijn been na de NFL Draft.

Kaepernick werd in de tweede ronde gekozen. Hij is ook de tweede rookie die de trainingen meepikt. Ronald Johnson, wide receiver van USC die in de zesde ronde werd gekozen, was al vroeg na de draft van de partij om mee te trainen.

Er wordt gezegd dat de quarterback met de sterke arm en vlugge benen normaal wel zijn weg zal vinden in de offense van de 49ers. Hij zal waarschijnlijk moeten werken achter starter Alex Smith, die ook intensief aan het trainen is met nog 14 andere teamgenoten, waaronder linemen Isaac Sopoaga, Justin Smith, Joe Staley en Adam Snyder, en wide receivers Kevin Jurovich en Josh Morgan.

De quarterback kreeg een kopij van de playbook van een teamgenoot, maar mag door de lockout niet communiceren met de coaching staff.

Hij is van plan om eens contact op te nemen met Andrew Luck, quarterback van Stanford University. De nieuwe head coach Jim Harbaugh was daar drie seizoenen aan het werk vooraleer naar de NFL te trekken.

De Nevada-alumnus trok volgens berichten ook weg uit het huis van zijn ouders in Turlock, California en zocht zijn nieuwe stulp in de Bay Area.

Foto: sportsillustrated.cnn.com

 

Ook leuk om te lezen