NFL Review: Thursday & Friday Night Football (3)

New England Patriots v Detroit LionsAfgelopen twee nachten werden vier oefenwedstrijden gespeeld in het kader van de derde oefenronde. De New England Patriots en Tom Brady kenden een pijnlijke en moeizame avond in Detroit terwijl Super Bowl kampioen Baltimore Ravens thuis verloor van de Carolina Panthers. De Seattle Seahawks wonnen afgelopen nacht hun derde oefenpot met 17-10 in Green Bay. Ook tijdens de tweede wedstrijd voor eigen publiek konden de Packers hun fans dus weinig spektakel bieden. In Oakland maakten de Chicago Bears en de Raiders er een leuke wedstrijd van. Chicago stapte uiteindelijk met een overwinning weer het vliegtuig in. Lees verder voor de wedstrijdverslagen.

New England Patriots @ Detroit Lions 9-40

New England Patriots v Detroit LionsVanaf minuut één werd duidelijk dat de Detroit Lions een prestatie wilden neerzetten voor het eigen publiek. Met name de eerste helft had weinig weg van een oefenwedstrijd waarbij de Lions defense het de Patriots offense erg lastig maakte. Voor de thee forceerden ze maarliefst vier turnovers wat de basis was voor een ruime 9-40 overwinning. New England Patriots quarterback Tom Brady speelde de eerste twee kwarten, maar gooide zijn team slechts naar drie punten. De afgelopen twee oefenwedstrijden zag de aanvallende linie van de Pats er prima uit, maar donderdagnacht was een opvallende terugval. Brady gooide zelfs een interception. Tweede quarterback Ryan Mallett wist na rust nog wel een touchdown te gooien via een pass op running back James Develin. Bij de thuisploeg maakte tweedejaars QB Kellen Moore een prima indruk met twee touchdowns en 9/12 voor 150 yards. Matthew Stafford wist in de eerste helft de ervaren tight end Tony Scheffler al te bereiken voor een zespunter. Sterspeler voor de aanval was uiteindelijk Reggie Bush (foto) die zowel als receiver als running back prima functioneerde. Hij noteerde meer dan 100 yards, waaronder een 67 yard ‘catch and run’. Over het geheel dus een puike (team)prestatie van de Lions, en hoewel het een oefenwedstrijd op vreemd gebied betrof stonden de gezichten bij de Patriots vier kwarten lang op onweer. Dit werd overigens mede veroorzaakt door de spelers van de Lions (waaronder Young) die hun tegenstanders meerdere malen verbaal provoceerden.

Carolina Panthers @ Baltimore Ravens 34-27

Oakland Raiders v Carolina PanthersEens te meer werd duidelijk dat de Carolina Panthers het vooral moeten hebben van hun defense en special teams. De wedstrijd begon aanvankelijk nog goed voor de Baltimore Ravens in een goed gevuld stadion. Quarterback Joe Flacco marcheerde in hoog tempo het veld over, geholpen door running back Ray Rice die de drive afmaakte met een touchdown. Hoe de defense een wedstrijd vervolgens kan laten kantelen werd snel duidelijk. Wide receiver Ted Ginn rende een punt return terug voor 74 yards en een touchdown wat het startsignaal was voor de Panthers. Flacco gooide een bal in de handen van cornerback Drayton Florence die voor 71 yards terugrende naar de end zone. Outside linebacker Thomas Davis noteerde een 2 yard fumble return voor zes punten en tot overmaat van ramp voor de thuisploeg onderschepte de prima spelende linebacker Luke Kuechly (foto) voor de pauze nóg een pass van Flacco wat na een field goal leidde tot een 24-7 ruststand. In totaal registreerden de Panthers vier turnovers wat hun totaal tijdens preseason op tien brengt. Na rust gooide Flacco een touchdown pass op rookie wide receiver Marlon Brown, maar het leed was toen al geschied voor de thuisploeg dat een nederlaag niet kon voorkomen. De Panthers moeten de komende weken nog gaan werken aan hun offense, want zonder de uitblinkende defense was het nergens geweest. Cam Newton speelde een groot deel van de wedstrijd en wist nog geen 100 yards te gooien.

Seattle Seahawks @ Green Bay Packers 17-10

Seattle Seahawks v Green Bay PackersNa twee prima oefenwedstrijden hadden de Seattle Seahwaks het vrijdagnacht een stuk lastiger in Green Bay. Gewonnen werd er wel, maar maarliefst veertien straffen maakten het niet tot een mooie overwinning. In totaal verloren de Seahawks hierdoor 182 yards. Met een 3-3 ruststand was er dan ook zeer weinig te genieten voor de toch al niet verwende thuisfans tijdens deze editie van preseason. Het was nota bene nieuwbakken backup quarterback Vince Young (foto) die de enige Packers touchdown gooide op rookie running back Jonathan Amosa. Aaron Rodgers gooide 4/7 en 41 yards, maar de voorstelling in eigen huis leek meer op een veredelde trainingspartij dan een serieuze oefenwedstrijd. Startende quarterback voor Seattle – Russell Wilson – gooide twee interceptions en zal dus ook niet met veel genoegen terugkijken op de teleurstellende avond. Er was af en toe zelfs boegeroep te horen vanaf de tribunes op Lambeau Field. Toch lijkt het overdreven dat de supporters zich zorgen maken. Al tijdens het tweede kwart mochten veel basisspelers de wedstrijd vanaf de zijlijn bekijken en hoofdcoach Mike McCarthy staat erom bekend dat hij oefenwedstrijden gebruikt om backups te testen en zijn roster te bepalen. Zolang tijdens de eerste ronde van het reguliere seizoen er weer een goed geoliede machine staat is deze insteek helemaal goed te praten en zal het publiek Seahawks @ Packers op 23 augustus allang vergeten zijn.

Chicago Bears @ Oakland Raiders 34-26

Chicago Bears v Oakland RaidersDe Chicago Bears mogen met een goed gevoel terugkijken op de wedstrijd in ‘The Coliseum’ en dan met name de eerste helft die werd afgesloten met een 27-3 tussenstand. Quarterback Jay Cutler leidde zijn aanval maarliefst vijf maal naar een score, waarbij met name Matt Forte (foto) indruk maakte met onder andere een 32 yard touchdown pass. Michael Bush noteerde twee touchdowns en kicker Robbie Gould wist twee maal te scoren, waaronder een 53 yard field goal. Ervaren collega kicker Sebastian Janikowski scoorde overigens vlak voor rust een 58 yard field goal. De matige eerste helft voor de Raiders werd mede veroorzaakt door een onrustig spelende Matt Flynn die twee interceptions gooide en slechts 19 yards. Het zal de discussie over wie startende quarterback wordt voor de Raiders alleen maar heftiger maken. Terrelle Pryor deed het na rust namelijk een stuk beter met 7/9 voor 93 yards en een touchdown pass op rookie tight end Nick Kasa. Hij rende zelf ook nog eens een touchdown binnen voor 25 yards. Zonder Jay Cutler kwamen de Bears na rust alleen nog tot één touchdown van rookie running back Michael Ford en kreeg Oakland de mogelijkheid de score toch nog draaglijk te maken. De Bears zullen echter met name de eerste helft meenemen in hun gedachten die aan beide kanten van de bal uitstekend was.

Foto’s: Getty Images