Bogaerts slaat eerste MLB-hit, homerun voor Bernadina

Door

Xander BogaertsZaterdag bleek een succesvolle dag voor de Nederlandse spelers in de Major League Baseball. In Los Angeles kwam Xander Bogaerts in de negende inning als pinch-hitter in actie voor de Boston Red Sox. De korte stop sloeg een 97-mph pitch van Brandon League naar het rechtsveld voor zijn eerste honkslag in de Major League Baseball. De Red Sox wonnen de wedstrijd met 4-2.

Roger Bernadina sloeg zijn eerste hit in dienst van de Philadelphia Phillies en dat was meteen een homerun. Zijn Phillies verloren uiteindelijk wel van de Arizona Diamondbacks van Didi Gregorius. De wedstrijd werd pas in de achttiende inning beslist, toen Arizona vijf keer scoorde. De Phillies waren op dat moment al door hun pitchers heen en hadden outfielder Casper Wells op de heuvel staan.

Leading Off

Detroit Tigers’ Max Scherzer heeft zijn negentiende overwinning van het seizoen bijgeschreven. Met nog meer dan een maand te spelen kijkt Scherzer op weg naar een krankzinnig aantal overwinningen. Het duel tussen Scherzer en Mets-ace Matt Harvey werd vooraf gekscherend een ‘ace-off’ genoemd, maar Harvey en de Mets bleken niet bij machte Scherzer en zijn Tigers af te stoppen. Scherzer liet zich overigens niet alleen op de heuvel zien, maar sloeg in de tweede inning ook hoogstpersoonlijk de eerste run voor de Tigers binnen, die bewezen weinig moeite te hebben met het National League baseball dat in het stadion van de New York Mets gespeeld wordt.

Three Strikes

  • De Diamondbacks en de Phillies speelden zaterdag twee wedstrijden zonder dat er een double-header op het programma stond. De twee teams stonden na de negende inning gelijk en pas in de achttiende inning wist Arizona met vijf runs de doorbraak te forceren. De nederlaag werd namens de Phillies geleden door outfielder Casper Wells, die bij gebrek aan beschikbare pitchers op de heuvel was gezet.

  • De Boston Red Sox en de Tampa Bay Rays houden elkaar na zaterdag nog steeds in evenwicht bovenaan de American League East, al staan de Rays net iets voor op Boston in winstpercentage; Boston heeft twee overwinning meer, maar in totaal ook vier wedstrijden meer gespeeld. Beide ploegen wonnen zaterdag. Boston rekende dankzij een ijzersterke Jon Lester en een 3-run homerun van Jonny Gomes in Los Angeles af met de Dodgers, terwijl in Tampa Price namens de Rays de overwinning pakte ten koste van CC Sabathia en de Yankees.
  • Negentien keer winnen voor de Tigers is knap, maar tien keer winnen voor de Miami Marlins is misschien wel net zo knap. José Fernandez hield de bezoekende Colorado Rockies in zeven innings op vier hits en gaf acht keer drieslag voor zijn tiende zege van het jaar.

Seventh Inning Stretch

“This ballgame is ovahh!”, hoor je natuurlijk maar in één stad. Josh Phegley bezorgde de Chicago White Sox een walk-off win en Ken ‘Hawk’ Harrelson kon dat best waarderen:

We blijven nog even in Chicago, want voordat de zege binnen was hadden infielders Alexei Ramirez en Gordon Beckham nog een mooie play in petto.

Going Dutch

  • Xander Bogaerts ging als pinch-hitter 1-uit-1 met, zoals eerder genoemd, zijn eerste hit in de MLB.
  • Andrelton Simmons ging 2-uit-4 voor de Atlanta Braves.
  • Kenley Jansen bleef in de bullpen.
  • Didi Gregorius begon niet aan de wedstrijd, maar kwam in de marathonpartij van Arizona tegen de Phillies alsnog vijf keer aan slag, wat een hit en een run opleverde.
  • Roger Bernadina sloeg twee hits, waaronder een homerun, voor twee runs en een RBI.
  • Jurickson Profar ging 0-uit-3 voor Texas.

Scoresheet

Oakland Athletics (72-56) @ Baltimore Orioles (69-59) 2-1
Minnesota Twins (57-71) @ Cleveland Indians (70-59) 2-7
Arizona Diamondbacks (66-62) @ Philadelphia Phillies (58-71) 12-7 na 18 innings
Milwaukee Brewers (56-73) @ Cincinnati Reds (74-56) 3-6
Detroit Tigers (76-53) @ New York Mets (58-69) 3-0
Colorado Rockies (60-71) @ Miami Marlins (49-79) 0-3
New York Yankees (68-61) @ Tampa Bay Rays (74-53) 2-4
Texas Rangers (75-54) @ Chicago White Sox (53-75) 2-3
Washington Nationals (65-64) @ Kansas City Royals (64-64) 7-2
Toronto Blue Jays (57-73) @ Houston Astros (43-85) 5-8
Atlanta Braves (77-52) @ St. Louis Cardinals (76-53) 2-6
Los Angeles Angels (57-71) @ Seattle Mariners (59-69) 5-1
Boston Red Sox (76-55) @ Los Angeles Dodgers (76-53) 4-2
Chicago Cubs (55-74) @ San Diego Padres (58-71) 3-2
Pittsburgh Pirates (76-53) @ San Fransisco Giants (57-72) 3-6

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen