NFL Draft ’12 Review – Pittsburgh Steelers

Door

pit-draft-photo

In de AFC North zijn de Pittsburgh Steelers altijd een team om rekening mee te houden. Met Ben Roethlisberger aan het roer, won de ploeg in 2011 maar liefst twaalf wedstrijden, maar werd het in een krankzinnige play-off wedstrijd uitgeschakeld door Tim Tebow en de Denver Broncos.

Bekijk HIER de vorige review van de Cleveland Browns!

In 2012 was het 80-jarig jubileum van de Steelers, en na een succesvol 2011, moest in 2012 de weg worden ingezet naar een nieuwe titel. Maar zover kwam het niet, want na een rommelig seizoen eindigden Mike Tomlin en co. met een 8-8 record. Nu is het de vraag in hoeverre de draft class van dat jaar hier een invloed op had.

Uitleg over deze reeks vindt je HIER!

pit-draft

Net als het seizoen in 2012, was ook de draft class achteraf genomen een flinke teleurstelling.

Uitzonderingen op deze regel zijn echter de keuzes van David DeCastro, die zijn keuze in de eerste ronde heeft gerechtvaardigd door zich te ontwikkelen in één van de meest consistente right guards in de NFL, en die van Kelvin Beachum.

Laatstgenoemde is wat ironisch, want waar Mike Adams in de tweede werd gedraft met de verwachting dat hij een tackle van de toekomst zou worden, kon hij na een hoopgevend rookie seizoen nooit zijn plek vinden en kreeg hij met de jaren juist minder speeltijd. Dit gat werd opgevuld door ene Kelvin Beachum, die pas in de zevende ronde werd gekozen, maar wel op constante basis op een basisplaats mocht rekenen.

De rest van de draft is echter mager, en met name de keuze van Alameda Ta’amu verliep niet zoals de Steelers hadden gehoopt. Pittsburgh ruilde speciaal voor de Washington-alumnus omhoog, maar hij was vaker inactief dan dat hij op het veld stond, en het feit dat hij al in zijn rookie seizoen werd geschorst voor een DUI hielp de zaak ook niet.

Gelukkig voor de Steelers werd er na de NFL Draft nog wel een waardevolle speler ontdekt in Robert Golden, die door niemand werd gedraft, maar zich anno 2016 nog steeds een waardevol onderdeel van de Steelers-organisatie kan noemen. Hij is de enige die dit kan zeggen, samen met All Pro-guard David DeCastro.

Conclusie
De NFL Draft van 2012 leverde de Steelers een All Pro-guard op in David DeCastro, en dat zorgt ervoor dat het team geen onvoldoende krijgt voor deze draft class.

Verder is het achteraf genomen namelijk best tegen gevallen. Ta’amu viel al snel door de mand, Mike Adams kon nooit voortbouwen op zijn hoopvolle start, en met uitzondering van Robert Golden, Kelvin Beachum & Sean Spence, waren de overige keuzes al snel vertrokken uit Pittsburgh, en daarmee ook uit de NFL…

Voorlopige Ranglijst

1. Cincinnati Bengals – B
2. Baltimore Ravens – C-
3. Cleveland Browns – D+
4. Pittsburgh Steelers – D-

Ook leuk om te lezen