ING: Billboards, uithangborden en boegbeelden

Door

ing600 (1)

Op deze plek bespreken Ingmar Meijer en Eva Gerritse wekelijks op nonchalante wijze de gebeurtenissen in de Amerikaanse sportwereld. Wat was opvallend, interessant, geinig of juist bloedserieus? ING houdt je op de hoogte.

Goedemiddag Eva,

Laten we deze ING beginnen met NBA, want de carrousel draait zo hard dat deze aardig op een heftige achtbaan lijkt.

Los Angeles Lakers v San Antonio Spurs - Game One,,Met billboards win je geen kampioenschappen.”  Ja, ja, Dwight Howard strooide zondag weer ‘ns met wat wijsheden. Teams staan ook niet en masse bij de free agent op stoep vanwege zijn IQ. De mastodont was tot dit jaar heerser onder de borden. Ondanks zijn zwakke 2012-2013 zit hij deze week met vertegenwoordigers van de Houston Rockets, de Dallas Mavericks, de Golden State Warriors, de Atlanta Hawks en als laatste met ‘zijn’ Los Angeles Lakers om de tafel.

Het citaat waar ik mee begonnen ben, slaat ook terug op de Lakers. Zij hebben D12 gepaaid met billboards in de stad om duidelijk te maken dat wat de franchise betreft zij hun nieuwe boegbeeld gevonden hebben? Zelf zie ik Dwightje zijn vleugels opnieuw uitslaan, want hij vindt het nu tijd om titels binnen te gaan halen. Na het echec van het afgelopen seizoen en de vraag hoe z’n verbale asswhooper alias Kobe Bryant terugkeert, denk ik dat hij z’n biezen pakt. D12 moet niet in de schaduw van andersmans schijnwerper staan, toch? Ik bedoel zijn bijnaam is friggin’ Superman. Wat zie jij in jouw glazen bol wat Howard betreft?

——

Hai Ing,

Howard’s wensenlijstje is duidelijk. Hij wil titels, titels en nog eens titels. Dwight zal dus in zijn onderonsjes met de geïnteresseerde teams vooral willen weten hoe de betreffende franchise hem een titel gaat bezorgen.

Als D12 zijn ringloze vingers de keuze laat maken, dan geef ik de Rockets de meeste kans. De andere teams kunnen nog zulke mooie praatjes hebben, zakken met geld voorhouden en coryfeeën op Howard afsturen, maar het gaat hem om het roster waarmee hij liefst zo snel mogelijk kampioen wordt. En wat dat betreft heeft Houston een lichte voorsprong.  

Oh en trouwens, die billboards in LA waren bijna allemaal gephotoshopt. Zoveel moeite doen de Lakers dus ook weer niet. 

——

Boston Celtics v New York Knicks - Game FiveSnap jij al die krokodillentranen van mensen die zeggen dat Paul Pierce in ’t Boston-groen met pensioen had moeten gaan? Wie belooft zijn werkgever tegenwoordig nog eeuwige trouw? Ook Michael Jordan maakte een uitstapje hoor! In het geval van de 35-jarige aanwinst van de Brooklyn Nets heeft z’n inmiddels oude baas afscheid van hem genomen. Bedankt voor bewezen diensten; u kunt gaan. Naar Jay-Z en z’n cluppie om precies te zijn. It’s a business en daar is geen ruimte voor sentiment. Eerlijk gezegd, denk ik dat de Celtics er goed aan doen om uitverkoop te houden. Hoe lang zijn de (Amerikaanse) media al niet bezig met deze opruiming? Nu gebeurt het (eindelijk) en dan staat iedereen op z’n achterste benen. Het was behoorlijk harken in basketballend Beantown afgelopen seizoen, dus ik snap Danny Ainge wel. En ik snap ook dat aan nieuw groen succes gebouwd moet worden; zeker als ze Rondo ook nog de deur uit laten lopen. Wie is in jouw ogen de winnaar van deze deal?

——

Ik weet niet of er wel een winnaar is. Jason Kidd zou misschien de eerste zijn om in aanmerking te komen. Hij switchte binnen een week van speler naar coach en heeft twee weken later een paar sterren op z’n roster. Lekkere start, zou je zeggen. Maar is het wel zo makkelijk om als beginnend coach gelijk leiding te moeten geven aan een paar grote ego’s?

De Nets zijn niet bezig met het zorgvuldig opbouwen van een team of met een uitgedachte lange termijnvisie. Ze doen afstand van drie eerste ronde draft picks en zoeken qua salariskosten de grenzen op. Ondertussen zijn de bankspelers er in Brooklyn niet sterker van geworden. Ik vraag me af of de Nets dankzij deze deal echt mee gaan doen om de prijzen. Het doet me allemaal iets teveel denken aan de Lakers van het afgelopen seizoen. 

——

Detroit Tigers v Tampa Bay RaysZonder lang erover na te denken: wat is in jouw ogen de beste prestatie: Max Scherzer die een 12-0 start heeft of de Pittsburgh Pirates die als eerste bij vijftig ‘W’s zijn? Zelf denk ik bij de Detroit Tigers direct aan Justin Verlander. Misschien is het de JV-hype dat Scherzer ietwat onterecht op het tweede plan staat. Sinds 2010 is de 28-jarige werper actief in The Big Show en ieder jaar heeft hij positief (boven de .500) afgesloten. Scherzer zit nu al op het aantal 2010-zeges. Dat zijn aardig voor te leggen cijfers met dit jaar behoorlijk indrukwekkend ‘gooiwerk’.

Bij de Pirates is ’t altijd wachten op de terugval. Als je geld wilt verdienen, is dat a sure bet!. Sinds 1992 hebben onze Pittsburgh-buddies het jaar negatief afgesloten (onder .500 dus). Hoewel de ploeg mijn sympathie heeft, blijf ik dat stemmetje in mijn hoofd houden dat zegt: die vallen nog hard terug. Welke van deze twee blijft verbazen, Eef? Of tover je nu ‘n eigen MLB-konijn uit jouw hoge hoed?

——

Los Angeles Dodgers v New York Yankees - Game TwoPuig, Puig, Puig! Wat een fenomeen. Ik blijf me verbazen over de rookie van de Dodgers. Hij liet in juni – zijn debuutmaand in de MLB – 44 honkslagen noteren. Er was maar één man ooit beter dan Puig bij zijn debuut: de grote Joe DiMaggio in 1936 (48 hits). De hamvraag is natuurlijk wat deze vliegende start voor de rest van zijn carrière betekent. De tijd zal het leren. Voor nu doe ik lekker mee met de hype. Puig is hot!

——

Op naar een nieuwe mooie, interessante sportweek. Spreek je volgende week.

Greetz Ing

Tot volgende week!

Eef

 

Ook leuk om te lezen