Indians sweepen Tigers op ongewone wijze

Door

Detroit Tigers v Cleveland Indians

In een wedstrijd waar er genoeg offense was, en de Cleveland Indians maar liefst negen werpers hadden gebruikt, wonnen ze alsnog op zeer ongewone wijze. Met volle honken moest Tigers-reliever Al Alberquerque zijn team zien te redden in de dertiende inning. Hij gaf echter geen hit op, maar was wel verantwoordelijk voor een balk, en dat bezorgde de Indians dus een 11-10 overwinning:

Het is een overwinning die de Indians goed konden gebruiken, voor de series stonden ze namelijk laatste en 11.5 wedstrijd achter de Detroit Tigers. Dankzij de sweep is de achterstand verkleind tot 8.5 wedstrijd en hebben de Indians laten zien dat ze misschien wel beter zijn dan hun record laat zien.

Leading Off

De Oakland Athletics kwamen gisteren in de wedstrijd tegen de Tampa Bay Rays tot slechts één hit terwijl de Rays negen hits hadden. Toch won Oakland voor de tiende keer in haar laatste elf wedstrijden door de Rays met 3-2 te verslaan. Brandon Moss was met één homerun verantwoordelijk voor Oaklands enige hit. De andere twee punten kwamen tot stand na een kostbare error van de Rays defense:

Oakland verstevigt hierdoor haar leiding in de AL West waar ze nu vier wedstrijden voorsprong hebben op de Los Angeles Angels. Ook zijn ze het team met het beste run differential in de MLB met +99.

Three Strikes

* Edwin Encarnacion is weer en fuego! Voor de tweede wedstrijd op rij sloeg de Toronto Blue Jay twee homeruns in een wedstrijd en wederom waren de Red Sox het team dat ze om haar oren kreeg. Dankzij Encarnacions twee homeruns wonnen de Blue Jays met 6-4 in Fenway Park en doen ze volop mee in de AL East.

* En weer geen overwinning voor Cubs-werper Jeff Samardzija. Waar menig werper met hogere ERA’s al wel een overwinning heeft weten te noteren, wil het Samardzija met zijn ERA van 1.46 maar niet lukken. Gisteren leek het even hoopvol toen de Cubs met een 2-0 voorsprong de negende inning in gingen tegen de New York Yankees. Maar Cubs-closer Hector Rondon wist de klus niet te klaren en dus kwamen er extra innings en geen overwinning voor Samardzija. Om het allemaal nog erger te maken wonnen de Yankees na dertien innings met 4-2. Jose Veras, die begin dit seizoen als closer werd binnengehaald, gaf twee runs op en heeft nu een ERA van 12.96. Gelukkig voor Samardzija heeft hij echter ook geen wins.

* Jered Weaver liet zich weer eens van zijn beste kant zien. De Angels-ace kreeg weinig aanvallende hulp tegen de Houston Astros maar doordat hij zelf in negen innings slechts één run opgaf waren de twee punten van de Los Angeles Angels genoeg voor een 2-1 overwinning. Albert Pujols was degene die met een homerun in de zesde inning de beslissing gaf en daarmee staat de teller nu op 13 homeruns voor de man die eindelijk zijn vorm lijkt te hebben teruggevonden.

Seventh Inning Stretch

De Miami Marlins blijven voorlopig leuk meedoen in de NL East, maar het is niet alleen de offense die meewerkte in de 14-5 overwinning op de Phillies. Ook verdedigend deden Stanton en co. hun ding:

Jedd Gyorko lijkt de bal kwijt te zijn, maar krijgt op acrobatische wijze toch op tijd de bal bij het eerste honk, het mocht overigens niet baten want de Minnesota Twins wonnen met 2-0 van de San Diego Padres:

De avond van Michael Wacha kwam vroeger tot een einde dan hij zelf had gehoopt, in de zesde inning werd hij geraakt door een bal tegen zijn arm toen hij in de dug-out stond te wachten. De Cardinals wonnen uiteindelijk wel met 3-2 van de Arizona Diamondbacks.

Going Dutch

* Roger Bernadina ging 0-uit-3 met één vrije loop in de met 2-1 gewonnen wedstrijd van de Reds tegen de Nationals.
* Kenley Jansen won met zijn Dodgers met 4-3 van de Mets. Zoals de score doet vermoeden was Jansen inderdaad verantwoordelijk voor de save in de negende inning.
* Jonathan Schoop ging 1-uit-4 voor de Orioles die nipt verloren van de Pirates (8-9).
* Ondanks het verlies van de Red Sox had Xander Bogaerts een goede dag: hij ging 3-uit-4 met één RBI.

Scoresheet

Los Angeles Dodgers (25-22) @ New York Mets (20-25), 4-3
Seattle Mariners (22-23) @ Texas Rangers (22-24), 3-4
Chicago White Sox (23-25) @ Kansas City Royals (23-23), 1-3
New York Yankees (24-21) @ Chicago Cubs (16-28), 4-2, na dertien innings
Detroit Tigers (27-15) @ Cleveland Indians (22-25), 10-11, na dertien innings
Cincinnati Reds (21-24) @ Washington Nationals (24-22), 1-2
Baltimore Orioles (23-21) @ Pittsburgh Pirates (19-26), 8-9
Milwaukee Brewers (28-19) @ Atlanta Braves (25-20), 6-1
Oakland Athletics (30-16) @ Tampa Bay Rays (19-28), 3-2
Philadelphia Phillies (20-23) @ Miami Marlins (24-23), 5-14
Toronto Blue Jays (25-22) @ Boston Red Sox (20-25), 6-4
Arizona Diamondbacks (18-30) @ St. Louis Cardinals (25-21), 2-3
San Francisco Giants (29-18) @ Colorado Rockies (26-21), 5-1
Minnesota Twins (23-21) @ San Diego Padres (21-26), 2-0
Houston Astros (17-30) @ Los Angeles Angels (26-20), 1-2

Foto: Getty Images

1 Reactie
  1. Erwin 9 jaar ago

    Verdorie,gaat mij een beetje teveel zuidwaarts met de Bo’Sox..
    Benieuwd of Drew op ss en Xander (leuk detail; op diverse fora wordt hij X-man genoemd 😉 ) op 3b de sleutel is voor een turnaround.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen