Season in review: Arizona Diamondbacks

Door

San Diego Padres v Arizona Diamondbacks

De Arizona Diamondbacks begonnen het seizoen down under in Sydney, maar helaas voor de D-Backs bleven ze ook down under wat betreft resultaten. Het team begon dramatisch aan het seizoen, verloor veel spelers aan blessures, en vertolkte het hele jaar een bijrol in de NL West. Inmiddels is er een nieuwe coach (Chip Hale) aangesteld en een nieuwe GM (Dave Stewart) en samen moeten zij Arizona uit de kelder van de National League halen.

Manager: Kirk Gibson
General Manager: Kevin Towers
Stadion: Chase Field
2013: 2e in NL West (81-81)
2014: 5e in de NL West (64-98)
2014 MVP:
SP Josh Collmenter
2014 LVP: SP Trevor Cahill

2014 Upside

* Josh Collmenter is niet enkel een long reliever. Deed het prima als starter na alle blessures van andere werpers.
* Ondanks zijn blessureleed liet Paul Goldschmidt zien dat hij nog steeds één van de meest gevaarlijke slagmannen is.
* De 23-jarige Ender Inciarte is een prima vervanger voor Geraldo Parra. Sloot het seizoen af met een slaggemiddelde van .318 en had ook negentien gestolen honken.

2014 Downside

* Blessures, blessures en nog eens blessures. Patrick Corbin, de ace van de pitching staff, viel al voor het begin van het seizoen uit.
* Dit gold ook voor relievers David Hernandez en Matt Reynolds.
* Mark Trumbo en Paul Goldschmidt moesten de aanval leiden, maar mistten beiden veel wedstrijden vanwege blessures.
* Closer Addison Reed eindigde met een 4.25 ERA, te hoog voor de belangrijkste reliever van een team.

Het seizoen van de Diamondbacks in een..

Zo voelde het seizoen aan voor de gemiddelde Arizona fan:

2015

De Diamondbacks besloten, zoals veel ploegen met slechte resultaten doen, om veel spelers weg te doen. Werper Brandon McCarthy ging samen met derde honkman Martin Prado richting de Yankees. Geraldo Parra vertrok naar de Milwaukee Brewers waardoor de jonkies David Peralta en Ender Inciarte veel speeltijd kregen en daar het meeste van maakten.

Arizona beschikt niet over een grote zak met geld. Toch zal het team wel willen investeren in enkele betaalbare veteranen omdat het huidige team wel heel erg jong is. Ook zal men naar startende werpers willen kijken, aangezien het gebrek aan goede werpers de ploeg vorig jaar ook op brak.

Verder zal er gekeken worden naar iemand als Mark Trumbo, vorig jaar met veel bombarie binnen gehaald, maar nu de Diamondbacks willen rebuilden zou het goed kunnen dat Trumbo na één seizoen alweer wordt weggedaan.

Welke namen zullen we dan regelmatig in verband gebracht zien worden met de Diamondbacks?

* OF Yasmani Tomas
* SP Brett Anderson
* SP Aaron Harang
* SP Roberto Hernandez
* OF Colby Rasmus
* SP Chad Billingsley

De onlangs aangestelde Dave Stewart heeft aangegeven dat de Diamondbacks niet achter dure spelers aan kunnen gaan. Toch kwam Yasmani Tomas, het nieuwste supertalent uit Cuba, wel langs voor een workout. De vraag is dus echter of Arizona überhaupt wel een realistisch bod kan uitbrengen op Tomas.

Verder zal de focus liggen, zoals gezegd, op veteranen die het komende jaar een plek als starter kunnen vasthouden. Dit was vorig jaar de grote zwakte en Stewart zal hier wat aan moeten doen.

De Diamondbacks zijn momenteel erg jong, en het lijkt er dan ook op dat we volgend jaar niet hoeven te rekenen op een competitief team. Toch zal het, mits het team fit blijft, wel beter gaan dan afgelopen seizoen.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen