NFL Update: NFLPA wil reinstatement Adrian Peterson

Door

Adrian Peterson

De bond van de spelers van de NFL, de NFLPA, heeft vrijdag in een brief aan de NFL gevraagd of Minnesota Vikings running back Adrian Peterson weer hersteld kan worden als speler. Dit zou betekenen dat hij weer zou mogen spelen. De afspraak was dat Peterson van de ‘commissioner’s exempt list’ gehaald zou worden zodra zijn gerechtelijke procedure ten einde zou zijn. Afgelopen dinsdag sloot hij een deal met de rechtbank in een ‘no contest’ pleidooi.

De NFLPA wil graag dat hij weer mag spelen totdat de NFL een keuze heeft gemaakt of ze Peterson verder gaan straffen. Als de NFL niet akkoord gaat met het verzoek van de NFLPA, dan kan de NFLPA een ‘grievance’ indienen tegen de NFL om tegen het besluit in te gaan.

De NFL zelf geeft aan zo snel mogelijk te werken aan een oplossing voor de zaak, maar dat hij vooralsnog op de exempt list blijft staan.Andere headlines:

    • Een uitspraak van Baltimore Ravens coach John Harbaugh die niet op televisie had moeten komen is toch door de NFL uitgezonden. De uitspraak kwam tijdens een speech richting spelers en coaches had volgens de Ravens organisatie niet gebruikt mochten worden door zender CBS. Waar is alle ophef over?

      “That team beat us last week and then went and got their ass kicked this week.”

      Het had dus veel erger gekund. CBS heeft de video onderhand van al hun media outlets gehaald.

    • San Francisco 49ers verdediger Aldon Smith zal dit jaar geld moeten betalen om te spelen. Het salaris wat hij overhoudt na zijn schorsing is niet genoeg om de boete die hij nog dient te betalen aan de 49ers te dekken. Smith werd in Augustus geschorst voor meerdere vergrijpen, waaronder het gebruik van verboden middelen.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen