Season in review: Cincinnati Reds

Door

Philadelphia Phillies v Cincinnati Reds

Het zat de Cincinnati Reds dit jaar niet mee. Nagenoeg hetzelfde team dat vorig jaar de Wild Card wist te bemachtigen moest met een nieuwe coach nog beter gaan presteren. Maar het regende blessures in Ohio en dat betekende geen play-offs voor de Reds dit jaar. In de tussentijd wordt de NL Central de komende jaren alleen maar een sterkere division. Gaan de Reds zich staande houden? Dat lees je hier.

Manager: Bryan Price
General Manager: Walter Jocketty
Stadion: Great American Ball Park
2013: 3e in NL Central (90-72)
2014: 4e in NL Central (76-86)
MVP 2014: Devin Mesoraco
LVP 2014: Jay Bruce

Upside 2014
* Johnny Cueto werd de eerste Reds-pitcher sinds 1988 met 20 wins in een seizoen.
* Defense. Cincinnati won de Wilson Defensive Team of the Year award.
* Aroldis Chapman brak vele records als closer waaronder de meeste strike outs per 9 innings (17,67) en hoogste percentage uitgegooide slagmannen (52,3 procent). De gemiddelde snelheid van zijn fastball was 100,3 mph.
* Talenten worden groot. Billy Hamilton (OF) stal 56 honken als leadoff hitter en Devin Mesoraco (C) werd voor het eerst als All-Star geselecteerd.

Downside 2014
* Blessures. Als je sterspeler Joey Votto maar 62 wedstrijden speelt heb je een probleem.
* Jay Bruce, die toch 30 homeruns in een seizoen moet kunnen slaan, had op zijn 27e zijn slechtste seizoen ooit.
* De tweede helft, tijdens de All-star break stonden de Reds op 51-44, tweede in de NL Central. Daarna volgende een serie van 20-38, de slechtste reeks in de hele NL.

Het seizoen van de Reds in één…
Foto. Brandon Philips ligt geblesseerd op de grond.
Chicago Cubs v Cincinnati Reds

2015
De Reds waren van plan het succes van de twee vorige jaren te herhalen, en dit keer wel voorbij de eerste ronde in de play-offs te komen. Maar toen raakten spelers geblesseerd. Homer Bailey, Joey Votto, Brandon Philips en Jay Bruce brachten allen geruime tijd op de disabled list door.

Vooral het gebrek aan slagkracht brak de Reds op. Alleen de San Diego Padres en de Atlanta Braves scoorden minder punten dan het team uit Cincinnati. Toch was er in het slagperk één lichtpuntje: Devin Mesoraco. De catcher werd voor het eerst een All-Star en sloeg 25 homeruns, 80 RBI’s en had een slaggemiddelde van .273.

Versterkingen
Na komend seizoen lopen de contracten van vier van de startende werpers van de Reds af. General Manager Walter Jocketty heeft daarom gezegd dat er twee opties zijn voor 2015 – of ze gaan er vol voor en de groep blijft bij elkaar, of de Reds gaan in een rebuild-fase, en ruilen alle werpers weg voor talent. Voor welk scenario de club kiest, is nog niet bekend.

Wel duidelijk is dat de Reds hulp nodig hebben in left field. Er komt wel een talent als Jesse Winker aan, maar hij heeft nog een jaar of twee de tijd nodig. Daarom zouden free agents als Michael Morse of Marlon Byrd kunnen worden gecontracteerd. En ook Nori Aoki is een mogelijkheid. Zolang ze naast ballen vangen ook maar punten kunnen binnenslaan.

Conclusie
De Reds hebben een teleurstellend seizoen achter de rug, mede in de hand gewerkt door allerlei blessures. Komend jaar zal een sleuteljaar worden voor de club, want na het seizoen zal het team door aflopende contracten uit elkaar vallen. Vooralsnog ziet het er naar uit dat de Reds nog één poging gaan wagen alles uit deze spelersgroep te halen. Als zij naar hun kunnen presteren, zijn de Reds misschien wel hét beste team qua defense. Het succes zal echter afhangen van de prestaties van de slagmannen.

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen