Indians streaken door: 22 wins op rij

Door

De Cleveland Indians hebben afgelopen nacht hun 22e wedstrijd op rij gewonnen. De ploeg van Terry Francona had extra innings nodig om zich van de Kansas City Royals te ontdoen. Dankzij Francisco LindorJay Bruce en José Ramirez duurt de magische reeks voort.

De club passeerde met de winst het Cubs-team dat in 1935 21 wedstrijden op rij in winst om wist te zetten. De Tribe neemt nu de tweede plek op de eeuwige winning streak-ranglijst in en heeft de blik nu gericht op het all-time-record: de 26-game winning streak van de 1916 New York Giants.

David Richard – USA TODAY SPORT

Op het nippertje

Het leek er even op dat de streak donderdagavond ten einde zou komen. De Indians kregen voor het eerst tijdens hun reeks te maken met een duel waarin de ploeg niet meteen een grote voorsprong nam. Voorafgaand aan het duel had de Tribe slechts vijf van de 189 gespeelde innings met een achterstand afgesloten. Donderdag, in de tweede helft van de negende inning en met een 2-1 voorsprong voor KC, leek de streak na 21 wedstrijden ten dode opgeschreven.

“In the ninth, we were saying, ‘We’re gonna walk them off’. We thought we were going to walk them off right there. You win enough games in a lot of different ways, you see what those guys are capable of.”

Indians-closer Cody Allen

Royals-closer Kelvin Herrera wist het karwei in de tweede helft van de negende inning echter niet af te maken. Met twee uit en twee slag voor Cleveland’s Francisco Lindor, ramde de All-Star korte stop de bal tegen de muur in het linksveld. Pinch-runner Erik Gonzalez scoorde en Cleveland trok het het duel.

Walk-off

In de tiende inning was het aan MVP-kandidaat Jose Ramirez en mid-season-pickup Jay Bruce om de klus te klaren. Op het werpen van Brandon Maurer sloeg Ramirez een double. Na een vrije loop voor Edwin Encarnacion, ramde Bruce een RBI-single langs de lijn in het rechtsveld. Ramirez scoorde eenvoudig en de streak bleef intact.

Met Cleveland’s winst en het latere verlies van de Astros, hebben de Indians zich geplaatst voor de postseason. Ook zijn de Indians slechts drie zeges verwijderd van de divisietitel in de American League Central.

De ploeg staat inmiddels stevig bovenaan de American League, met een voorsprong van 3.0 wedstrijden op de Houston Astros. Daarnaast voelen de Los Angeles Dodgers de hete adem van de Tribe in hun nek. Cleveland’s achterstand voor de Major League-lead is geslonken tot 3.5 wedstrijd.

Up next

De weg naar een vervolg van de streak gaat vrijdagnacht opnieuw door Kansas City. Om 1:15 uur (Nederlandse tijd) nemen de Indians (91-56) het wederom op tegen de Royals (72-74). Voor KC start Jason Vargas (15-10, 4.15 ERA), voor de Tribe Trevor Bauer (16-8, 4.33 ERA).


Headerfoto: Twitter

1 Reactie
  1. Wouter 5 jaar ago

    De Streak is weliswaar gebroken, maar inmiddels staan de Indians op 26-1. Da’s best wel lekker ballen gedurende een maand 😉

    De LAD, hèt team to beat, is al bijna ingehaald. Nieuwe WS Cubs – Indians??

    GO CUBS!

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen