ALDS: Rays raken Verlander vroeg, dwingen Game 5 af

Door

De Tampa Bay Rays hebben ook hun tweede en laatste thuisduel in de American League Division Series gewonnen. Met Justin Verlander on short rest (hij gooide vier dagen geleden ook al) op de heuvel, wachtte de club van Kevin Cash niet lang. Aangevoerd door Avi Garcia (4-uit-5) en Tommy Pham (3-uit-5, homerun) knalden de Rays erop en dwongen zodanig een vijfde duel af. Het circus reist nu terug naar Houston, waar in de nacht van donderdag op vrijdag het allesbeslissende duel plaatsvindt.DIRECTE AANVAL

Hoewel Justin Verlander’s vertrouwen in een goede afloop groot was, is het de ace niet gelukt dat vertrouwen om te zetten in een overwinning. Na een strikeout voor Austin Meadows in de eerste inning regen de Rays een reeks hits aan elkaar. Tommy Pham sloeg een 88 mph changeup (midden over de plaat) over de hekken voor een 1-0 voorsprong. Verlander was rattled.

Een six pitch walk voor Ji-Man Choi en de eerste van Garcia’s vier hits brachten lopers op één en twee. Eén nul later sloeg Travis d’Arnaud Choi over de plaat en Joey Wendle’s tweehonkslag bracht de derde run uit de inning binnen: 3-0 Tampa Bay.

BULLPEN NIET IN GEVAAR

Dat was all she wrote in Florida. Willy Adames parkeerde nog een tweede homerun en vierde run over de hekken. Robinson Chirinos’ homerun in de 8e inning kwam te laat voor Houston. Een zestal Rays-werpers combineerde voor 9 innings, 6 hits, 8 strikeouts, 2 walks, 1 earned run: Diego Castillo, Ryan Yarbrough, Nick Anderson, Colin Poche, Emilio Pagan en Blake Snell dwongen de Astros-offense op de knieën.


GAME 5: COLE vs GLASNOW


Donderdagnacht valt de beslissing in het duel en nemen Gerrit Cole en Tyler Glasnow het tegen elkaar op. Cole domineerde in zijn vorige start de Rays, terwijl Glasnow al na 76 pitches van de heuvel werd gehaald. In Houston’s Minute Maid Park zullen beide ploegen en beide managers alles uit de kast halen om een plek in de ALCS af te dwingen. Tampa gebruikte in het duel van gisteren 5 relievers en starter Blake Snell (als closer). Houston had ook vijf relievers achter Justin Verlander nodig. De kanonnen zijn aan beide kanten beschikbaar uit de bullpen, wat veel belooft voor dit duel.

Coverfoto: mlb.com twitter

Ook leuk om te lezen