Seager

Seager unaniem gekozen tot NL Rookie of the Year

Door

Seager

Corey Seager is maandag unaniem gekozen tot de beste rookie van de National League. De pas 22-jarige shortsop van de Los Angeles Dodgers heeft een geweldig seizoen achter de rug en is één van de drie finalisten voor de NL MVP Award.

Detroit Tigers’ pitcher Michael Fulmer veroverde de AL Rookie of the Year Award

Seager eindigde op een tweede plaats in de National League met 193 honkslagen. Hij produceerde een .308 slaggemiddelde met 26 homeruns, 72 binnengeslagen punten en een .877 on-base-plus-slugging percentage. Seager is de tweede rookie shortsop in de MLB-historie met 25 homeruns en 100 gescoorde runs in een seizoen.

Trea Turner van de Washington Nationals en Kente Maede, Seager’s teamgenoot bij de Dodgers, eindige op een respectievelijk tweede en derde plaats in de stemming. Beide spelers ontvingen geen enkele stem voor de eerste plaats.

Een teken dat Seager het gehele seizoen domineerde en een constant niveau haalde, getuige zijn drie four-hit games, 40 two-hit games en 57 multihit games (tweede in de NL). Op het verdedigend vlak leidde hij het infield op de shortstop-positie en eindigde hij bij de beste vier in de league als je kijkt naar UZR en Defensive Runs Saved.

Seager toonde zijn talent dit seizoen bijvoorbeeld in de wedstrijd tegen de Atlanta Braves met drie solo homeruns. De toekomst ziet er zonnig, stelt de LA Times.

Foto: USA Today Sports

Ook leuk om te lezen