Kenley Jansen zaterdag terug bij Dodgers

Door

Los Angeles Dodgers v Pittsburgh Pirates

Goed nieuws voor Kenley Jansen, de Los Angeles Dodgers en alle Nederlandse honkbalvolgers. Na lang blessureleed zal Kenley Jansen zaterdag terugkeren in de selectie van de Dodgers. Een operatie aan zijn linkervoet hield Jansen maar liefst drie maanden uit de roulatie.

Bij de Dodgers zal Jansen niet direct zijn oude rol als closer terug krijgen, en de verwachting is dat het nog een kleine twee weken zal duren voordat manager Don Mattingly het aandurft om hem zijn oude job terug te geven. Eerder dit seizoen was het ontbreken van Jansen de aanleiding tot een zogeheten closer by committee regeling waarbij maar liefst drie werpers (Joel Peralta, Yimi Garcia & Jason Hatcher) saves oppikte.

Met de terugkeer van Jansen lijkt de bullpen van de Dodgers op weg om misschien wel de sterkste in de MLB te worden. Momenteel staat de bullpen van Los Angeles, dat met een 21-10 record eenvoudig aan kop gaat in de NL West, derde met een ERA van 2.00. Enkel St. Louis (1.61) en Kansas City (1.56) beschikken statistisch over sterkere bullpens.

Cishek closer af
Gisteravond was het uitgerekend datzelfde Los Angeles dat er voor zorgde dat één van de meest betrouwbare closers uit 2014 voorlopig zijn positie kwijt is. Steve Cishek van de Miami Marlins gaf gisteren in de negende inning een walk-off homerun op tegen de Dodgers waardoor zijn ERA naar 10.32 steeg. Voor Cishek was het alweer de vierde save die hij niet wist af te maken, en dat terwijl hij vorig jaar 39-uit-43 was in zogeheten save chances.

De opvolger van Cishek is voorlopig nog onbekend, maar volgens de laatste berichten denkt Miami (15-18, 4de in de NL East) eraan om de oude rot Rafael Soriano binnen te halen als ervaren optie voor de rol als closer. Tot dat moment zullen de overige mannen in de Marlins bullpen de rol van closer onderverdelen.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen