Hornets pakken tiende zege op rij

Door

De Golden State Warriors hadden goede hoop voor het duel tegen de New Orleans Hornets. Twee keer eerder dit seizoen wisten de Warriors te winnen. Toch bleken de Hornets ditmaal een maatje te sterk. Het werd 112-103 en dit betekende de tiende zege op rij voor de ploeg van coach Monty Williams.

Williams had gehoopt zijn ster point guard Chris Paul, die met een pijnlijke enkel speelt, rust te kunnen geven. Hier was volgens de coach helaas geen ruimte voor: ,,We willen niet zeuren in deze situatie, maar we willen wel proberen ons ritme vast te houden en niet denken dat we beter zijn dan we eigenlijk zijn. We winnen wedstrijden, omdat we op een bepaalde manier spelen. Als we dit niet doen, ziet het er niet goed uit. Dat is de reden dat ik Chris nog geen rust kan geven.”

Ondanks de pijnlijke enkel was Paul goed voor 18 punten en 17 assists. De point guard was tevreden, maar denkt dat het team nog niet op het niveau is waar zij willen zijn: ,,We zijn een team in opbouw. Vanavond waren we in de verdediging agressief en sprongen we vanaf het begon op de tegenstander.”

Samen met David West, 22 punten, en Trevor Ariza, 19 punten, tilde het team de reeks naar 10 wedstrijden op rij zonder nederlaag. Dit is een evenaring van het record, van het team uit New Orleans, uit 1998.

Bij de Warriors probeerdem Monta Ellis en Dorrel Wright nog wat terug te doen met 26 en 25 punten, maar dat bleek geen effect te hebben woensdagavond.
Die ploeg staat, ondanks aantrekkelijk spel en een ster in wording (Ellis), twaalfde in het westen met een record 19-26. Donderdag ontvangt het team de Charlotte Bobcats.

De Hornets bezitten nu de derde plek in het westen. De Los Angeles Lakers staan één plek boven hen, maar zijn nog redelijk uit zicht. Met 31 keer winst en 16 keer verlies hebben de Hornets een klein gat geslagen met de nummer vier in het westen, de Oklahoma City Thunder. Zaterdag proberen de Hornets hun reeks verder uit te breiden naar een nieuw record. Dan nemen zij het op tegen de Kings in Sacramento.

Zie hier de samenvatting van het duel tussen de Hornets en de Warriors.

Foto: washingtonexaminer.com

Ook leuk om te lezen