Highlight Reel: Emmanuel ‘The Milkman’ Mooo-diay

Door

Emmanuel Mudiay1

Elke ochtend maakt de NBA-redactie van SportAmerika naast de NBA recap, waarin de belangrijkste wedstrijd(en) worden besproken, een highlight reel van de mooiste momenten van de afgelopen nacht in het Amerikaanse basketball.

1. Mudiay vs Lillard
Emmanuel Mudiay wilde vannacht in de wedstrijd tussen de Denver Nuggets en de Portland Trail Blazers (104-108 voor de Nuggets) even laten zien wie er de baas is. Zijn indrukwekkende block verleidde een Reddit-gebruiker ertoe om een nieuwe bijnaam voor Mudiay te bedenken: The Milkman. Waarom? Omdat de stadionspeaker van de Nuggets met een langgerekte ‘Mooooooo’ de achternaam van Mudiay begint. En we weten allemaal dat melkboeren niet alleen maar melk op de stoep zetten.

3. Andre ‘The Vision’ Drummond & Starters Bloopers
Over bijnamen gesproken: Andre Drummond verdient er tegenwoodig ook wel een. Schrijver dezes vond Lord of the Boards wel een aardige (al lijkt dat natuurlijk vrij veel op Moses Malone en zijn ‘Chairman of the Boards’), maar moest toegeven dat er betere suggesties binnen waren gekomen bij The Starters. The Vision — “because he’s 20/20 all the time” — is nog wel de beste.

Onderstaand segment draait overigens niet om Drummond en zijn bijnamen, maar wel om diverse bloopers uit de NBA. Shaqtin’ A Fool dus, maar dan bij The Starters. Kijk en geniet van dommigheid in het topbasketball.

3. Players only
Oei, oei, oei, het is hommeles bij de Sacramento Kings. Volgens Jason Jones, beat writer van de Kings voor de Sacramento Bee, heeft DeMarcus Cousins laten weten dat het tijd is voor een “players only meeting”. Gaat George Karl sneuvelen?

4. Minutendurende secondes
Mooi was de ontmoeting tussen de Clippers en de Grizzlies niet, spannend wel. De laatste twintig seconden duurden ongeveer een eeuwigheid door vrije worpen, time-outs en meer van dat moois, waarbij Marc Gasol een kans liet liggen om de wedstrijd naar overtime te sturen. Winst voor de Clippers dus (92-94) — nipt!

5. Faceplant Fournier
Evan Fournier is goed op dreef bij de Orlando Magic, maar misschien moet iemand als Victor Oladipo hem toch even vertellen dat als je een mooie dunk maakt, je niet daarna plat op je muil moet gaan. Faceplant alert! Orlando verloor bovendien ook, met 84-97 van de Indiana Pacers.

BONUS: Vooruitblik Clippers @ Mavericks
Geen fragment van afgelopen nacht, wel een briljante aankondiging voor de wedstrijd van komende woensdag. De Dallas Mavericks ontvangen dan namelijk de Los Angeles Clippers en dat betekent dat DeAndre Jordan zich op kan gaan maken voor boos Texaans publiek; boe-geroep waar Emmanuel ‘The Milkman’ Mudiay nog jaloers op zou zijn. Geen wonder dat iemand het nodig vond om de sentimenten alvast in een aankondigingsfilmpje te vangen met Phil Collins’ Against All Odds op de achtergrond. Heerlijk.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen