Grizzlies domineren tegen de Heat

In NBA Recap belichten we de belangrijkste wedstrijden in de league. Welke spelers vielen er op en welke spelers vielen er door de mand, uiteraard met een videosamenvatting van het duel.

De Memphis Grizzlies deden afgelopen vrijdag iets wat weinig teams kunnen: domineren in Miami. De Grizzlies zaten er vanaf de eerste minuut bovenop en maakte met een 97-82 overwinning een einde aan een reeks van zeventien thuisoverwinningen op rij voor de Heat. “We played hard. We outplayed them”, aldus guard Gilbert Arenas die tegen Miami goed was voor 12 punten.

Memphis nam na het eerste kwart een voorsprong van dertien punten. De Heat leden in het eerste kwart elf keer balverlies en kwamen niet meer terug in de wedstrijd. Rudy Gay scoorde 17 punten, Mike Conley en Marreese Speights waren beide goed voor 15 punten en big man Zach Randolph noteerde 14 punten en 14 rebounds. Lebron James (21 punten) baalde na afloop van de easy turnovers die zij maakten.