Ginobili bezorgt Spurs eerste zege

De San Antonio Spurs zijn de Western Conference finale tegen Oklahoma City Thunder met een zege begonnen. De #1-seed Spurs waren in eigen huis een maatje te groot voor de bezoekers: 101-98. De overwinning was vooral toe te schrijven aan het goede spel van Manu Ginobili in het vierde kwart. De Argentijn scoorde 11 van zijn 26 punten in de laatste twaalf minuten en leidde zijn team van negen punten achterstand naar de zege.

Tot aan het vierde kwart leek er niets aan de hand voor de Thunder. Kevin Durant, goed voor 27 punten, en co hadden een voorsprong van negen punten. Een belangrijke reden dat dit gat niet groter was, kwam mede door het matige spel van Russell Westbrook. De guard raakte slechts 7 van zijn 21 schoten voor 17 punten en voegde daar ook nog vier turnovers aan toe.

In de laatste periode ging het echter mis voor de Thunder. Onder luide aanmoedigingen van het thuispubliek bogen de Spurs een 73-64 achterstand in mum van tijd om in een 82-76 voorsprong. Nadat Ginobili zijn team met een knappe drive en and-1 en nog 1.57 minuten op de klok op 94-84 had gezet, was het duel gespeeld. Drie driepunters in de laatste zeventien seconden konden de Thunder niet meer redden.

De Spurs leiden de series nu met 1-0. Het tweede duel staat dinsdag, wederom in San Antonio, op het programma.