Giants op rand van World Series winst

Door

De San Francisco Giants hebben zaterdag in Detroit de Tigers met 2-0 verslagen en komen daarmee op een 3-0 voorsprong in de World Series. Als San Francisco ook vandaag weet te winnen dan is de achtste World Series titel voor de Giants een feit.

Giants staan er op het juist moment
San Francisco won in Detroit voor de zesde keer op rij dit postseason, een franchise record, en heeft in de laatste zes duels geen moment op achterstand gestaan. Hun uitstekende pitching zal daar zeker iets mee te maken hebben.

Ryan Vogelsong en Tim Lincecum pitchten gezamenlijk acht innings en stonden daarin slechts vijf hits toe en dus geen enkele run. De shutout was de tweede op rij in deze World Series, iets wat in bijna een halve eeuw niet meer was voorgekomen.

Naast hun goed pitching zijn de Giants in staat om op het juiste moment belangrijke hits te slaan, zo ook in Game 3. Beide runs van San Francisco kwamen in de tweede inning. Gregor Blanco sloeg eerst een RBI triple om daarna zelf een run binnen te lopen op een single van Brandon Crawford.

Meer dan die twee punten hadden de Giants niet nodig voor de winst. Dat alles lijkt te klikken voor San Francisco bevestigde ook manager Bruce Bochy, “I’ll say this: The club is playing well“.  Tigers manager Jim Leyland zal wensen dat hij over zijn team hetzelfde kon zeggen.

Tigers hitters falen
Elk verhaal heeft twee kanten en dat geldt ook voor deze wedstrijd. Voor de Giants loopt alles op rolletjes, bij de Tigers gaat er juist een hoop fout. Quintin Berry and Miguel Cabrera kwamen elk met volle honken aan slag, maar waren niet in staat om een run binnen te slaan.

Vooral van Cabrera wordt meer verwacht in een dergelijke situatie. Het was de vijfde inning toen hij aan slag kwam met drie runners op de honken. Met Tigers fans die “M-V-P!” schreeuwden leekt het, het perfecte moment om het momentum de kant van Detroit op te draaien.

Het kwam er niet van. Cabrera kwam niet verder dan een popup die eenvoudig door de Giants fielders verwerkt werd en sloeg daarna zijn knuppel in frustratie tegen de grond. Die frustratie was terecht, want een betere mogelijkheid om een run te scoren kreeg Detroit niet meer.

Vandaag laatste kans voor Detroit
Er zal iets moeten gebeuren als Detroit nog iets wil betekenen in deze series. Veel kansen zullen er echter niet meer komen voor de Tigers die moeten proberen om als eerste team ooit de World Series te winnen na een 3-0 achterstand.

Willen de Tigers een comeback inzetten, dan zullen ze eerst een manier moeten vinden om in Game 4 Giants’ starter Matt Cain te verslaan. Max Scherzer staat voor Detroit op de heuvel.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen