Giants en Jags verliezen opnieuw, Luck wint van Wilson

Indianapolis Colts v Jacksonville Jaguars
Opnieuw een teleurstellende dag voor de New York Giants en de Jacksonville Jaguars. Beide ploegen gaan roemloos ten onder tegen respectievelijk de Philadelphia Eagles en de St Louis. Rams en blijven nog altijd zonder overwinning. De Chiefs blijven ongeslagen tegen de Titans, de Packers verslaan de Lions en Andrew Luck wint de sophomore clash van Russell Wilson.

Seattle Seahawks @ Indianapolis Colts 28-34
Het leukste affiche van de vroege wedstrijden van deze zondag. De sophomore clash tussen Andrew Luck en Russell Wilson. De bezoekers startten goed met achtereenvolgens een fieldgoal, een touchdown van Golden Tate en een safety na een blocked punt door Jeremain KEarse. Andrew Luck vond TY Hilton voor een 73 yard- touchdown.

In het tweede kwart werd een fieldgoal van Steven Hauschka geblokt. Delano Howell ging ermee aan de haal en rende, voor een touchdown, 61 yards naar de endzone van Seattle. Jeremain Kearse zette met een TD de score op 19-14. Na fieldgoals van Adam Vinatieri voor Indy en twee van Hauschka voor de Hawks, vond Luck opnieuw TY Hilton. De 2 point conversion mislukte echter.

Ondanks een achterstand van 28-23 in het vierde kwart trokken de Colts de wedstrijd definitief naar zich toe. Een touchdown van Donald Brown lukte de 2-point conversion wel. Reggie Wayne was het eindstation. Een fieldgoal van Vinatieri verzegelde de wedstrijd.

Jacksonville Jaguars @ St. Louis Rams 20-34
Een match-up tussen twee laagvliegers. Het begon zo mooi voor de Jags, met een 68 yard touchdown van Justin Blackmon.

Maar toen sloeg het noodlot voor Jacksonville weer eens toe. Eerst moest rookie tackle Luke Joeckel het veld verlaten (hij is de rest van het seizoen uitgeschakeld met een enkelblessure), en daarna gooide Blaine Gabbert een pick six. Matt Giordano onderschepte de bal en sprintte 82 yards naar de endzone om de stand gelijk te trekken.

Jacksonville had na een fieldgoal van Scobee weinig meer in te brengen tegen de Rams. Een fieldgoal van Zuerlein en touchdowns van Kendricks en Austin Pettis bezorgden de Rams een verdiende voorsprong. Blaine Gabbert gooide in het derde kwart nog een interception om daarna geblesseerd het veld te verlaten.

Vervanger Chad Henne gooide nog een touchdownpass naar Cecil Shorts, maar Austin Pettis gooide met zijn tweede TD de wedstrijd in het slot.

Philadelphia Eagles @ New York Giants 36-21
Nee, het was opnieuw niet de dag van Tom Coughlin en zijn Giants. David Wilson bracht de Giants nog op voorsprong, maar daarna konden de Eagles onverstoord hun gang gaan.

Alex Henery zorgde in de eerste helft voor drie fieldgoals, LeSean McCoy gooide er nog een TD bovenop. Tegenvaller voor Philly was het uitvallen van Michael Vick.

In de tweede helft scoorde Rueben Randle nog twee TD’s, maar een fieldgoal van Henery, een touchdown van Brent Celek en een TD van DeSean Jackson brachten de eindstand op 36-21.

Detroit Lions @ Green Bay Packers 9-22
Een wedstrijd tussen deze twee teams zou normaal garant moeten staan voor wat spektakel. Maar Detroit met of zonder Calvin Johnson is een wereld van verschil.

Detroit had weinig te zoeken in Wisconsin, terwijl de Packers in de eerste helft vooral leunden op kicker Mason Crosby. In het derde kwart scoorde James Jones nog wel een Touchdown voor Green Bay en bracht de thuisploeg een voorsprong van dertien punten, die ze niet meer weg zouden geven.

Detroit deed nog wat terug met een TD van Kris Durham.

Kansas City Chiefs @ Tennessee Titans 26-17
De ongeslagen Chiefs leken in Tennessee tegen een nederlaag op te lopen, maar dankzij Jamaal Charles blijft het team van Andy Reid verbazen.

De Chiefs kwamen op voorsprong dankzij Marcus Cooper. Een punt van de Chiefs werd niet goed verwerkt en belandde in de endzone van Tennessee. Cooper was er als de kippen bij om de touchdown te scoren. Twee fieldgoals van Ryan Succop brachten de Chiefs op een 13-0 voorsprong.

Niks aan het handje dus, totdat Chris Johnson zijn voeten liet spreken. CJ2K kreeg de bal van QB Fitzpatrick en rende 49 yards naar de endzone. Na een fieldgoal van Bironas, kwamen de Titans op voorsprong.

Ryan Fitzpatrick, voorlopig de starter nu Jake Locker geblesseerd is, rende zelf voor 9 yards naar de endzone.

De Chiefs wonnen met 26-17 na een touchdown van Jamaal Charles en twee fieldgoals van Succop.