Seahawks versterken zich met Braylon Edwards

Door

 

Braylon Edwards is een Seahawk. De Seahawks, die naarstig op zoek zijn naar receiving talent, hebben de 29-jarige Edwards een éénjarig contract aangeboden.

Carriere
De receiver had in 2007 zijn breakout seizoen. In het Browns-uniform ving hij tachtig ballen voor 1289 yards en zestien touchdowns. Na een slecht seizoen werd Edwards getrade naar de New York Jets. Een moeilijke start in 2009 en een solide seizoen in 2010 zorgden voor een meerjarig contract. Vorig jaar stond Edwards onder contract bij de 49ers. In San Fransisco wist hij, mede door blessureleed, niet te overtuigen met slechts vijftien catches in negen wedstrijden.

Seahawks
De Seahawks, die op 13 juli nog WR Mike Williams ontsloegen, hebben behoefte aan een fysieke receiver aan de andere kant van speedster Sidney Rice. Edwards is met zijn 1.90 meter en 98 kilo het prototype van een fysieke receiver. Braylon moet de strijd aangaan met derdejaars Golden Tate. Van wie de receivers de ballen moeten gaan ontvangen is nog niet duidelijk in Seattle. De strijd om de positie van starting quarterback ligt nog helemaal open voor het trio Travaris Jackson, Matt Flynn en rookie Russell Wilson.

Blijdschap
Braylon Edwards liet via zijn twitter @OfficialBraylon weten dat hij blij is: ,,Blij om vertellen dat ik een contract heb getekend bij de Seattle Seahawks. Het is een uitdagend jaar geweest, maar Hij (God) geeft mij niet meer dan ik aankan. Ik kijk uit naar aankomend seizoen, werken met mijn teamgenoten en het ontmoeten van de fans. Tijd om het te laten zien. #letsgo”

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen