General Manager Ujiri verruilt Denver voor Toronto

Door

RAPTORS MASAI UJIRI--07/30/07--Toronto Raptors add Denver Nuggets international scout Masai Ujiri ,

Masai Ujiri is vanaf vandaag de general manager van de Toronto Raptors. De 42-jarige Nigeriaan tekent een contract ter waarde van vijftien miljoen dollar bij de Canadese ploeg. Ujiri kreeg eerder dit jaar de titel NBA Executive of the Year voor zijn uitstekende werk voor de Denver Nuggets.

Ujiri keert terug bij de Raptors, waar hij al drie jaar assistent general manager was. In 2010 maakte hij de overstap naar de Nuggets. Daar was hij verantwoordelijk voor de Carmelo Anthony-trade, die de Nuggets bepaald geen windeieren legde. De ploeg kreeg een handvol waardevolle spelers uit New York terug voor Melo, zoals Danilo Gallinari en Wilson Chandler.

Ujiri haalde het maximale uit de trade die Melo naar New York stuurde.

De Nuggets presteerden zonder echte ster zeer verdienstelijk in de Western Conference. Dit jaar werden ze als legitieme titelkandidaten beschouwd, na een seizoen waarin er maar drie keer werd verloren in eigen huis.  De Golden State Warriors verrasten het team echter in de eerste ronde na een spannende series.

Het vertrek bij de Nuggets doet wel wat wenkbrouwen fronsen bij de fans uit Denver. Waarom de Nuggets verlaten nu ze een team hebben dat mee kan doen om de prijzen? Diverse media speculeren over een matige band met de eigenaar Josh Kroenke. Anderen zeggen dat de Nuggets niet zoveel salaris wilden betalen.

Ujiri heeft een goed oog voor talent en heeft al meerdere succesvolle trades op zijn naam staan. Zo haalde hij afgelopen zomer Andre Iguodala binnen en wisselde hij Nene in voor de talentvolle JaVale McGee. Ook drafte hij Kenneth Faried als 22ste in de draft van 2011.

In Toronto wacht hem een behoorlijke klus. De Rapors haalden vijf jaar geleden voor het laatst de play-offs en de fans snakken naar succes. Het team is duidelijk toe aan versterkingen en Ujiri krijgt carte blanche van eigenaar Tim Leiweke om grote of kleine veranderingen door te voeren. Andrea Bargnani wordt al maanden genoemd in geruchten.

Niet alleen de selectie heeft werk nodig. Trainer Dwight Casey heeft nog een één-jarig contract en zijn assistenten hebben een contract dat deze zomer afloopt. Het belooft een interessante zomer te worden in Canada.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen