Grizzlies coach Hollins heeft clubs voor het uitkiezen

Door

San Antonio Spurs v Memphis Grizzlies - Game ThreeDe Memphis Grizzlies zijn de laatste weken overladen met superlatieven en complimenten. Dit is natuurlijk helemaal terecht gezien de resultaten van het afgelopen seizoen. Ondanks de positieve uitlatingen is het contract van coach Lionel Hollins nog niet verlengd.

Kapers
De grootste kanshebbers onder de teams met een vacature zijn de Los Angeles Clippers en de Brooklyn Nets. Zij hebben het meeste geld om een coach te tekenen. Veel meer geld dan dat Memphis Hollins kan bieden. Daarnaast hebben zowel de Clippers als de Nets een selectie waar rek in zit.

Hollins heeft laten zien wat hij met een team kan doen. Hij heeft Memphis in drie jaar tijd omgebouwd tot een titelkandidaat en dat zonder echte sterren. Dat is duidelijk aan niemand onopgemerkt gebleven. En zoals het in de NBA gaat, betekent dat je prijs omhoog gaat.

Blijven?
Direct na de verloren Game 4 tegen de San Antonio Spurs zei Hollins dat hij hoopt dat alles snel wordt geregeld. Hij wil graag blijven, hij houdt van het team en de mogelijkheden die er zijn. Het is voor Memphis te hopen dat hij niet zijn emoties heeft laten spreken. Officieel mag er pas gesproken worden met Hollins als zijn contract is verlopen.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen