Galaxy komt goed weg bij Toronto

Toronto FC heeft gisteravond knap standgehouden tegen het sterrenensemble van Los Angeles Galaxy. Sterker nog, de ploeg uit Canada verdiende meer dan een 2-2 gelijkspel dat uiteindelijk op het scorebord stond. Het team van trainer Aron Winter en spits Danny Koevermans leek voor een echte stunt te zorgen in het eerste duel om de Concacaf Champions League toen de ploeg met 2-0 leidde.

De voorsprong voor de Canadezen kwam al snel tot stand. Binnen zeventien minuten zat Toronto op rozen door goals van Ryan Johnson en Luis Silva. Beide goals kenden in Torsten Frings de voorbereider. De eerste kwam voort uit een corner van de Duitser, de tweede goal vijf minuten later viel na een loepzuivere voorzet vanaf de rechterkant van de routinier.

Gesteund door het fanatieke thuispubliek in het Rogers Centre en het goede keeperswerk van doelman Frei hield Toronto lang stand, maar de druk van Los Angeles – dat moest komen – nam alsmaar toe. In de 29e minuut moest het wel een treffer van Mike Magee incasseren, toch leek het goed te komen.

Toronto kreeg kansjes in de tegenstoot en had Galaxy’s keeper had recht op misschien wel een kaart bij een discutabel moment op de rand van het zestienmetergebied. Erg twijfelachtig was of Saunders de bal buiten zijn gebied met de handen vasthad. Koevermans kreeg in de naweeën van dat moment nog een gele kaart voor commentaar op de leiding.

Galaxy-coach Arena trof in de slotfase nog enkele aanvallende wissels. Zo kwam de van Sao Paolo teruggekeerde Juninho binnen de lijnen om toch dat belangrijke gelijkspel in een uitwedstrijd nog te forceren. Dat lukte; twee minuten voor tijd was het recordinternational Landon Donovan die zorgde voor het twee belangrijke uitdoelpunt.