SportAmerika Football Pool - Dalvin Cook won met zijn Vikings van de Packers

Football pool: Boerkamp stormt top 4 binnen

Door

De achtste speelronde van het NFL-seizoen 2020/2021 kende evenveel upsets als locks: zes. Degene die daar het meest van profiteerde, was Wouter Boerkamp. Ondanks de zes upsets wist hij elf van de veertien duels goed te voorspellen. Datzelfde gold voor Stefan van Klink, maar Boerkamp wist ook de totale MNF-score goed te voorspellen: 48. Een unieke prestatie in onze pool. Vincent Vrijsen blijft ook deze week aan de leiding van het algemeen klassement. Tenslotte een eervolle vermelding voor de anderen die de totale MNF-score goed hadden: Dennis van der Geest, Matthijs Groenewoud, Thijmen Nabuurs en Bert Mostert. Hieronder lees je de recap van week 8 in de SportAmerika Football Pool. Vergeet overigens niet door te scrollen voor de upsets die onze NFL-redactie in week 9 verwacht!

SportAmerika Football Pool: top 20 in het klassement na week 8
SportAmerika Football Pool: top 20 in het klassement na week 8

Maar liefst zes upsets in week 8

In week 8 waren er veertien duels te voorspellen. Doordat er zes (!) in een upset eindigden, was de meest voorkomende score acht. De grootste verrassing was de nederlaag van Green Bay tegen Minnesota. Dalvin Cook rijgde de runs en touchdowns aaneen. Ook Cincinnati wist te verrassen met een overwinning op de Tennessee Titans. Een opsteker voor rookie Joe Burrow. Zijn goede spel werd eerder vaak teniet gedaan door een incapabele supporting cast. Daarnaast verloren de Rams onverwacht van de Dolphins, wist Atlanta te winnen van Carolina, kwamen de Browns tekort tegen de Raiders en versloegen de Broncos de Chargers.

Waar de upsets vaak fout werden voorspeld, kende week 8 ook enkele locks. Deze werden haast collectief correct voorspeld. Net als vorige week hadden we twee duels honderd procent goed kunnen hebben. Echter, bij Chiefs-Jets en Bucs-Giants was er één persoon, niet dezelfde, die Jets of Giants koos. De overwinningen van de Chiefs en Bucs waren dus twee van de locks. Verder werden ook de Bills, Colts, Seahawks en Eagles door de meesten als winnaars gezien. Daarmee bleven twee duels over die geen uitgemaakte zaak waren: Saints-Bears en Steelers-Ravens. De overwinning van de Steelers maakte, samen met die van de Raiders en Falcons, het verschil in de top van het week 8 klassement.

SportAmerika Football Pool: top 20 in het klassement na week 8
SportAmerika Football Pool: top 20 van week 8

Week 9 upsets

Chris van Dijk: de New York Jets verslaan de New England Patriots

Tegen de Bills hebben de Jets al een keer behoorlijk verdedigd en waren toen (voor hun doen) dicht bij een upset. De Pats-aanval is minder goed, waardoor Sam Darnold nog minder hoeft te laten zien om die hatelijk nul van het scorebord te krijgen. De Pats komen dichtbij, maar verliezen het duel niet voor het eerst dit seizoen door een goalline stand in de slotseconde.

Vorige week voorspelde Chris de Falcons over de Panthers correct (25-17). Overall record: 4-3

Luuk Dokter: de Buffalo Bills verslaan de Seattle Seahawks

De Bills schoten dit seizoen uit de startblokken. Na vier duels werd quarterback Josh Allen zelfs genoemd in MVP-discussies. Zoals zo vaak volgt er dan een dip. Zeker bij een jong team waar, voornamelijk in de defense, enkele fundamentele veranderingen waren. Sinds en na nederlagen tegen de Titans en Chiefs lijkt de offensieve magie voorbij. Teleurstellend, aangezien de defense langzaam leek op te krabbelen. Het is echter een kwestie van tijd dat de offensieve puzzelstukjes weer op hun plaats vallen. Wanneer? Zondag tegen Seattle.

Vorige week voorspelde Luuk de Steelers over de Ravens correct (28-24). Overall record: 2-5

Ton de Vries: de Miami Dolphins verslaan de Arizona Cardinals

Genieten van twee van de meest talentvolle jonge QBs in deze wedstrijd. De Dolphins zijn “red hot” winnen wedstrijden met grote uitslagen de laatste weken. Arizona heeft wat geluk gehad met hun schema en spelen erg wisselvallig. Ik verwacht dat de Dolphins de stijgende lijn gaan doorzetten.

Vorige week voorspelde Ton de 49ers over de Seahawks fout (37-27). Overall record: 2-5

Toon Aerts: de Indianapolis Colts verslaan de Baltimore Ravens

De Ravens hebben een tikje gekregen vorige week. Ze behoren niet meer tot de top twee teams in de AFC en Lamar lijkt het niet te kunnen waarmaken in games die ertoe doen. De Colts daarentegen hebben zichzelf gevonden en doen weer helemaal mee in de AFC South. Rivers ziet er eindelijk comfortabel uit in zijn offense en de Colts defense is zeker geen lachertje. Indy gaat deze laagscorende pot winnen in de laatste seconden met een field goal van Blankenship

Vorige week voorspelde Toon de Patriots over de Bills fout (24-21). Overall record: 0-7


Cover foto: Anthony Souffle/Star Tribune

Lees hier alle berichten over de SportAmerika Football Pool. Beluister nu de SportAmerika NFL Podcast op je favoriete podcast platform!

Ook leuk om te lezen