Game Previews | TNF Week 6: Eagles @ Giants

Door

Week 6 begint met een NFC East showdown. De hele division ligt namelijk nog open voor alle vier de teams. Geen enkel team is erin geslaagd om meer dan twee wedstrijden in winst om te zetten. De Eagles (2-3) en de Giants (1-4)  zullen hoe dan ook deze wedstrijd willen winnen om het seizoen enigszins tot leven te wekken.

12 September 2018 – 02:20 | Philadelphia Eagles (2-3) @ New York Giants (1-4) |Metlife Stadium


NFC Least


De verdedigend Superbowl kampioen is nou niet bepaald lekker aan het seizoen begonnen. Onlangs met twee punten verschil verloren van de Vikings en in overtime van de Titans. De laatste keer dat de Eagles twee keer op rij verloren was in december 2016. Een kans op winst in de division is echter nog lang niet verkeken. De NFC East is dit seizoen nou niet bepaald gevuld met sterke teams.

Alle teams verloren afgelopen weekend hun wedstrijden en de Redskins werden op maandag afgedroogd door de Saints. Er is geen enkel team boven de .500 in de divisie. De Giants hebben dit seizoen al van een divisiegenoot verloren (Cowboys), voor de Eagles wordt dit de eerste keer dat ze tegen een NFC East team spelen. De Giants staan er al niet goed voor en ook de Eagles kunnen  in de problemen komen mochten ze verliezen vannacht. Dat zou de divisie wel nog spannender maken.


EAGLES NOG NIET AIRBORNE


Sinds de terugkeer van Carson Wentz in week 3 is hij samen met Matt Ryan de meest gesackte quarterback in de NFL, 12 keer. Hoewel Wentz nog steeds wat roest van zich af is aan het spelen, heeft hij een gemiddelde time-to-throw van 2.56 seconde. Zijn offensive line heeft hem echter nog niet goed genoeg kunnen beschermen. Over de afgelopen drie weken gezien staan de Eagles 21ste qua pass blocking efficiency. Het klikt sowieso nog niet helemaal bij de Eagles offense. Als Wentz de bal richting een receiver gooit lijkt het alsof ze hete aardappelen proberen te vangen. Negen van Wentz zijn passes werden niet gevangen, acht van deze passes waren slechts 10 yards of minder lang.

De Eagles running offense zal het moeten doen zonder de geblesseerde Jay Ajayi. De running back is voor de rest van het seizoen uitgeschakeld met een knieblessure. Wendell Smallwood Jr, een niet fitte Corey Clement en een 35-jarige Darren Sproles zijn voorlopig alles wat de Eagles te bieden hebben wat betreft de running game. Of GM Howie Roseman een nieuwe running back gaat proberen te halen zal ook afhangen van vannacht.


RUN OBJ ! RUN!


De Giants konden hun ogen niet geloven toen Graham Gano afgelopen zaterdag een 63 yard field goal scoorde. Het was voor het eerst sinds 37 wedsrijden dat de Giants meer dan dertig punten scoorde in een wedstrijd. Het moet enigszins hoop hebben gegeven aan een team wat het moeilijk heeft dit seizoen. Eli Manning speelde, ondanks de intercepties, zijn beste wedstrijd van het jaar met 326 yards en twee touchdowns. Manning zal wel de bal dieper moeten gaan gooien om zijn diva receiver Odell Beckham Jr. tevreden te houden.

OBJ had namelijk wat kritiek op zijn quarterback na de wedstrijd tegen de Panthers. Beckham Jr gaf aan dat hij ook wel eens graag een cornerback voorbij wil sprinten om vervolgens de bal te vangen. Hij heeft een punt, want de gemiddelde lengte van Eli’s worpen zijn dit seizoen pas 7.7 yards. Misschien moet Manning in aanloop naar vannacht de touchdown van Beckham naar Saquon Barkley nog maar een keer terugkijken.

Coverphoto: Getty Images

Ook leuk om te lezen