Flyers gaan ook tegen Sabres onderuit

Door

De Philadelphia Flyers zijn het nieuwe seizoen niet goed begonnen. Na de nederlaag in eigen huis tegen de Pittsburgh Penguins werd een dag later ook in Buffalo verloren. Twee periodes lang was het spannend, maar de derde periode deed de bezoekers de das om; 2-5.

Philadelphia Flyers v Buffalo Sabres

Vermoeidheid

Die derde periode leken de Flyers de puf kwijt om op het tempo van de Sabres mee te kunnen. Voor de Sabres was het de eerste wedstrijd van het seizoen en dat leek ze in deze wedstrijd in de kaart te spelen. In de eerste periode waren het de Sabres die op voorsprong kwamen, maar in de tweede periode vochten de Flyers zichzelf naar een voorsprong van 2-1.

Daarna was het all-Buffalo op het scorebord. Nog voor het einde van de tweede periode stonden beide ploegen weer gelijk, waarna de Sabres in de derde periode met drie doelpunten de overwinning veilig stelden.

Vanek

Thomas Vanek was de grote man achter het succes van de Sabres in deze wedstrijd. De Oostenrijkse aanvaller was met twee goals en drie assists bij alle doelpunten betrokken. Jason Pominville was met drie assists ook belangrijk.

Aan de overzijde maakte Claude Giroux zijn tweede doelpunt van het seizoen, maar daarmee kon hij niet voorkomen dat de Flyers voor de tweede keer een nederlaag in reguliere speeltijd moesten slikken. De Flyers blijven daarmee puntloos onderaan in de Eastern Conference staan en moeten uitkijken niet al vroeg op een forse achterstand te worden gezet in dit korte seizoen.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen