Nuggets revancheren zich op Thunder

Door

Oklahoma City Thunder – Denver Nuggets 118-121

In een strijd tussen twee van de meest scorende teams in de NBA hebben de Nuggets zondag na overtime aan het langste eind getrokken. In eigen huis leidde bankspelers Corey Brewer zijn team naar een revanche overwinning op de Thunder van Kevin Durant. Brewer scoorde 26 punten, waaronder veertien in het vierde kwart. Zeven spelers van Denver wisten meer dan tien punten te noteren op het scorebord. Na Brewer had Danilo Gallinari daar met achttien de meeste van.

Vier dagen dagen voor de wedstrijd in Denver had OKC nog gemakkelijk afgerekend met de Nuggets. Durant hoefde toen maar 29 minuten te spelen om de zege veilig te stellen. Zondag bleef Denver de hele wedstrijd dichtbij waardoor de sterspeler van de Thunder genoodzaakt was tot 48 minuten speeltijd waarin hij 37 punten scoorde (waaronder 20 vanaf de vrije worplijn). Ook Russell Westbrook droeg flink bij aan de score van OKC met 36 punten, maar kon niet voorkomen dat zijn team het onderspit delfde.


Boston Celtics – Detroit Pistons 88-103

Het was geen goede zondag voor fans uit de buurt van Boston. Terwijl in de NFL de Patriots de Super Bowl misten, gingen de Celtics hard onderuit op bezoek bij de Pistons. Zes spelers van Detroit scoorde meer van dertien punten, waarvan rookie André Drummond met zestien het hoogste aantal had.  Boston stond vanaf het begin van de wedstrijd op achterstand en wist niet terug te komen, ondanks vijftien assists van Rajon Rondo.  De nieuwgekozen All-Star starter was echter niet zorgvuldig met de bal. Rondo alleen zorgde voor negen turnovers, twee meer dan alle Pistons-spelers bij elkaar.

Dallas Mavericks – Orlando Magic 111-105

De Mavericks gingen er zondag op bezoek bij de Magic met een nipte zege vandoor. Een driepunter van Darren Collison zorgde minder dan een minuut voor het einde voor het gaatje dat Dallas nodig had om de overwinning te bezegelen. Collison scoorde in totaal elf punten en zorgde voor negen assists. Topscorer voor de Mavericks werd Shawn Marion met twintig punten. Voor Orlando was het Glen Davis die de kar trok. De forward noteerde 24 punten, zes rebounds en zes assists.

Ook leuk om te lezen