Eerste overwinning Manziel als startende quarterback

Manziel
Johnny Manziel heeft de Cleveland Browns (1-1) voor het eerst naar een overwinning geleid. De jonge quarterback gooide twee touchdowns en geen intercepties tegen de Tennessee Titans (1-1). Ondanks twee touchdowns van Mariota in de tweede helft kwam de zege van Cleveland niet echt meer in gevaar en eindigde het duel in 28-14.

Manziel was tegen de Titans de startende quarterback omdat eerste keuze Josh McCown nog steeds geblesseerd was. Hij opende de wedstrijd snel met een schitterende touchdown pass over 60 yards naar Travis Benjamin.

Benjamin liep later ook nog een punt terug voor een touchdown en bezorgde de Browns zo een 21-0 voorsprong bij rust. De punter van de Titans had een bijzondere afleidingstactiek bij deze touchdown, namelijk in de loop van Benjamin te gaan liggen. Zonder al te veel succes.

Het leek een walkover te worden voor Cleveland, maar Mariota bewees opnieuw direct het NFL-niveau aan te kunnen. Twee touchdowns brachten de Titans terug in de wedstrijd, maar Manziel bewees een totaal andere speler te zijn dan vorig seizoen en was vastberaden om voor het eerst in zijn loopbaan een NFL-wedstrijd te winnen als startende quarterback. Een nieuwe touchdown pass naar Benjamin zorgde er voor dat de zege binnen was voor de Browns, die pas voor de derde keer sinds 1999 hun eerste thuiswedstrijd van het seizoen wisten te winnen.

Hieronder staan de andere AFC-wedstrijden en de wedstrijden tussen de twee divisies onderling. De verslagen van de NFC-wedstrijden kun je hier lezen. De huidige speelronde begon eerder deze week al met een zege van de Broncos over de Chiefs.

First down

* Kampioen New England Patriots leek een gemakkelijke middag te hebben in Buffalo. De Patriots (2-0) namen in het derde kwart een 37-13 voorsprong, maar zagen de Bills (1-1) in het laatste kwart nog helemaal terugkomen. Drie touchdowns op rij van Tyron Taylor, twee passing en een rushing TD, zorgden voor een 37-32 tussenstand. Verder lieten de Patriots het niet komen en een late fieldgoal zorgde voor de 40-32 eindstand.

De aanval van de Patriots was de hele dag weer van hoog niveau en ook de Bills leken niet in staat om Gronkowski af te stoppen, wat in het tweede kwart resulteerde in een nieuwe touchdown.

Third and long

* De Pittsburgh Steelers (1-1) hadden extra tijd om zich voor te bereiden op de wedstrijd met de San Francisco 49ers (1-1) en hebben optimaal gebruik gemaakt van die tijd, want ze lieten geen spaan heel van de Niners, 43-18.

De Steelers lieten zien wat de voor- en nadelen zijn van de nieuwe PAT-regels. Na de eerste twee touchdowns gingen de Steelers voor de two-point conversion.

En ook de tweede keer waren ze succesvol.

Na de derde touchdown besloten de Steelers conservatief voor de kick te kiezen en mede door de nieuwe afstand belandde deze dus precies op de paal.

Extra point

* De Cincinnati Bengals (2-0) wonnen ook hun tweede wedstrijd van het seizoen. De San Diego Chargers (1-1) werden met 24-19 verslagen. Andy Dalton was goed voor drie touchdowns, maar de meest opvallende pass was geen touchdown, maar deze pass naar offensive tackle Jake Fisher als eligible receiver. De worp was goed voor een terreinwinst van maar liefst 31 yards en tegenstanders in de komende weken van de Bengals zullen meer aandacht besteden aan Fisher dan de Chargers hier deden.

* De meest spectaculaire play van de dag kwam van Cam Newton. De quarterback van de Carolina Panthers sprong met een salto over Rahim Moore de endzone in. Helaas bleef hij niet staan bij de landing voor een perfecte score, maar Newton zal meer dan blij geweest zijn met de touchdown.

De touchdown was ook een belangrijke voor de Panthers (2-0), want het was precies het verschil in de 24-17 overwinning op de Houston Texans (0-2).