Green Bay Packers te sterk voor Seattle Seahawks

Door

KJ Wright

Na een tiental vroege wedstrijden mochten later op de avond de overige gladiatoren uit de NFL aantreden. Het klapstuk daarbij was vanzelfsprekend de herhaling van de NFC Championship Game van acht maanden geleden: Seattle Seahawks @ Green Bay Packers. Verder was er ook een onderonsje in Florida, waar Miami tegen Jacksonville uitkwam. De Ravens mochten aantreden in Oakland en de Dallas Cowboys gingen er vol in tegen de Philadelphia Eagles, met een nare blessure voor Tony Romo als gevolg.

First Down
Om te beginnen echter de kraker van de avond. En hoewel niet altijd van hoog niveau, een kraker werd het. Er lijkt een aardige rivalry te ontstaan tussen Green Bay en Seattle, niet in de laatste plaats omdat zij samen al enkele jaren de NFC domineren.

In tegenstelling tot de vorige drie keer dat deze teams elkaar ontmoetten was het dit keer Green Bay die aan het langste eind trok. Onder leiding van een sterk spelende Aaron Rodgers stond na vier kwarten de eindstand van 17-27 op het bord. Niet in de laatste plaats doordat Rodgers op ultieme wijze gebruik maakte van de zwakheden in het spel van Seattle.

En die zwakheden zijn er voor Seattle in veel grotere mate dan in de jaren ervoor. De zo gevreesde verdediging kon geen vuist maken tegen de passing game van Rodgers. Sterker nog, Rodgers wist tot twee keer toe grote plays te forceren door de verdediging van Seattle fouten te laten maken.

Het offside laten springen van de defensive line was daarbij de sleutel. De hele wedstrijd door gebruikt Rodgers de zogenaamde hard-count en diverse malen sprong Michael Bennett offside, wat de Packers een free play gaf. De eerste keer leidde dat direct tot een touchdown op James Jones, die matig werd gedekt door Richard Sherman. De tweede keer, in het tweede kwart, leidde dezelfde situatie tot een pass-interference penalty, opnieuw op Richard Sherman.

Seattle kon ondertussen niks terugdoen. De O-line was opnieuw een probleem en de defense van Green Bay wist running back Marshawn Lynch volledig uit te schakelen. Opvallend was dat Wilson en Graham elkaar nog totaal niet gevonden lijken te hebben. Graham kreeg in de hele wedstrijd slechts één bal toegeworpen voor elf yards.

In de tweede helft tapten de Seahawks echter uit een ander vaatje. Opnieuw was het niet altijd mooi, maar Wilson leidde zijn team in het derde kwart naar twee snelle touchdowns. Eén op running back Fred Jackson, de andere op receiver Doug Baldwin.

Met een field goal van de Packers als enige antwoord gingen de Seahawks met een 17-16 voorsprong het vierde kwart in. Daarin leek de wedstrijd echter gewoon weer op de eerste helft, met dat verschil dat het ietwat grimmig werd tussen beide teams. De al verzwakte defense verloor K.J. Wright na het nodeloos aan de facemask sjorren van zijn directe tegenstander.

Rodgers speelde de wedstrijd in dat vierde kwart eenvoudig uit. Natuurlijk zat ook bij de Packers de onwaarschijnlijke Seattle comeback uit de NFC Championship Game in het achterhoofd, maar de Seahawks van vandaag leken in generlei wijze op de Seahawks van afgelopen januari. Een touchdown en een field goal waren genoeg om de eindstand van 17-27 te bepalen.

Aaron Rodgers was, zoals altijd, de man van de wedstrijd voor de Packers met 249 yards en twee touchdowns. Mason Crosby schopte vier keer tussen de palen, waarvan er één van 54 yards ver kwam. Ook lijkt het gemis van Jordi Nelson Rodgers amper te deren. Randall Cobb ving in zijn plaats acht ballen voor 116 yards.

Bij de Seahawks gooide Wilson voor 206 yards, twee touchdowns en een wedstrijdbeslissende interceptie. Zijn 78 rushing yards maakte in het derde kwart het verschil, maar kon niet verbergen dat Marshawn Lynch tot slechts 41 yards uit 15 pogingen kwam.

De Green Bay Packers liggen op schema, met twee gewonnen wedstrijden. De Seahawks daarentegen lijken zich nu al zorgen te moeten gaan maken. Niet alleen de O-line is minder sterk, wat men verwacht had, ook de defense is niet meer zo goed als in andere jaren. Niet alleen het gemis van Kam Chancellor is daarbij van belang. Ook Richard Sherman speelt slap en de defensive line geeft veel te veel penalty’s weg.

Third and Long
* Eerder op de avond speelden de Dallas Cowboys tegen de Philadelphia Eagles. Verhaal van die wedstijd was niet de 20-10 winst van de Cowboys, maar het gebroken sleutelbeen van Tony Romo, de quarterback van Dallas. De Cowboys staan nu weliswaar op 2-0, maar verloren naast Romo vorige week ook al Dez Bryant.

Hoop is er echter wel voor de Cowboys. Romo’s vervanger Brandon Weeden gooide 7 uit 7 voor 73 yards en een touchdown. Geen slecht begin voor wat een wel eens een lange vervangingsperiode kan zijn. Bij de Eagles gooide Sam Bradford twee intercepties. Het team uit Philadelphia staat nu op 0-2.

* In een game met volop scores wonnen de Oakland Raiders (1-1) van de Baltimore Ravens (0-2). Derek Carr was de grote man met drie touchdowns. Zijn laatste, over 12 yards naar Seth Roberts met slechts 26 seconden te gaan, bracht Oakland de overwinning.

* In Florida wonnen de Jacksonville Jaguars (1-1) van de Miami Dolphins (1-1) door een late field goal van rookie Jason Myers. De Jaguars lagen al vroeg in de wedstrijd op voorsprong door twee touchdowns van Blake Bortles op Allen Robinson. Een late touchdown van Tannehill op Stoneburner bracht de teams echter op gelijke hoogte. Pas één minuut voor tijd kwamen de Jaguars weer in scoringspositie, waarvandaan rookie Myers het af mocht maken.

Foto: Getty Images

3 Reacties
  1. Daniel Caraballe 6 jaar ago

    James Jones is GEEN rookie! Speelde al een tijd voor GB en vorig seizoen een jaartje voor de Raiders!

  2. Daniel Caraballe 6 jaar ago

    Verder echt een goed stukje Ewout!

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen