East Finals in evenwicht, dankzij James en Wade

BannerPlayoffs

De stand in de Eastern Conference Finals is weer in evenwicht: 1-1. En je hoeft geen raketgeleerde te zijn om dat te begrijpen. De 87-83 zege van de Miami Heat tegen de Indiana Pacers in Game 2 was de elfde postseason overwinning op rij voor Miami gevolgd na een nederlaag. En op papier zien de kansen er voor Indiana niet goed uit, want Miami won de laatste vier play-offseries waarin ze de eerste wedstrijd verloren.

LeBron James en Dwyande Wade voorkwamen in het vierde kwart dat Indiana een 2-0 voorsprong zou nemen in de serie. James scoorde twaalf van zijn 22 punten in de laatste periode, Wade volgde met tien punten. Een 10-0 run van de Heat met nog 4:19 te gaan in het vierde kwart kwam Indiana niet meer te boven.

Lance Stephenson scoorde 25 punten, pakte zes rebounds en deelde zeven assists uit voor de Pacers. Paul George eindigde met veertien punten nadat hij in de eerste helft 1-uit-11 schoot van het veld. Verdedigend speelde hij een goede wedstrijd op James, maar hij leek niet meer dezelfde George na een incident met Wade.

In de laatste vijf minuten van de wedstrijd maakte George een aantal foute beslissingen. Na de wedstrijd zei George dat hij na de klap een soort waas voor zijn ogen had en dat hij dacht dat even alles op zwart ging. Coach Frank Vogel wilde dit niet bevestigen.

Ondanks dat Miami, vergeleken met Game 1, een betere pick-and-roll defense speelde, controleerde Indiana de wedstrijd. Het was een gevecht, met stevige screens, harde fouten en grit-and-grind basketbal. Dat paste precies in het straatje van de Pacers. “We waren de hele wedstrijd aan de winnende hand”, concludeerde George Hill. “We controleerden de wedstrijd, behalve de laatste paar minuten.”

Chris Andersen was een belangrijke factor voor de Heat die +25 waren in de 29 minuten met Birdman op de vloer. Andersen hield de Pacers op een schotpercentage van 29,3 procent, waaronder 3-uit-12 op schoten onder de basket.