Dwight Howard cruciaal voor succes Magic

Dwight Howard heeft met zijn Orlando Magic voor de vijfde de keer op rij een overwinning te pakken. De Magic wonnen donderdagavond in eigen huis van de New York Knicks met 113-102.

Toch was er niet alleen goed nieuws voor Howard.. De 2.11 meter lange center liep in het duel met de Knicks ook tegen zijn twaalfde technische fout op. Dit is het grootste aantal van alle spelers in de NBA. Wat betreft de technische fouten weet Howard het ook niet: ,,Het ene jaar lach ik teveel, nu ben ik de bad boy,” aldus Howard.

Stan van Gundy, coach van de Orlando Magic, heeft al vaker geklaagd over het feit dat Howard eerder een technische fout lijkt te krijgen voor klagen dan andere spelers. Van Gundy: ,,Dwight is helemaal niet hard naar de scheidsrechters toe, vind ik. Ik kan je zo twintig andere namen geven van spelers die veel grover om gaan met de scheidsrechters. Het verschil is dat heel veel van deze spelers er wel mee weg komen en Dwight niet.”

De regel is dat een speler bij het ontvangen van de zestiende technische fout geschorst wordt voor een wedstrijd. Na die zestiende krijgt de speler bij elke twee technische fouten een nieuwe schorsing aan zijn broek.

Hoe belangrijk Howard voor de Magic is bleek wel tegen de Knicks. Howard nam het op tegen Amar’e Stoudemire, de ster van het team uit het winterse New York, en zorgde voor vierentwintig punten en achttien rebounds. Stoudemire, de 2.08 meter lange Power Forward, zorgde voor dertig punten, vier rebounds en vier assists.

Het was een ware strijd tussen twee van de meeste sterke en atletische spelers in de NBA. Het verschil in de wedstrijd was echter de foutenlast van Stoudemire. ‘STAT’ kreeg vroeg in het tweede kwart al zijn derde persoonlijke fout tegen waardoor hij gewisseld moest worden voor de rest van het kwart. De Knicks hebben al weinig lengte en zonder Amar’e was er niemand die Howard kon bestrijden. Voor rust liepen van mannen uit Orlando uit naar een voorsprong van twintig punten. Stoudemire: ,,Ik vond dat we goed speelden en goed als team de Magic bestreden. Als ik niet in foutenlast was gekomen was het zeker weten een andere wedstrijd geweest.”

Wilson Chandler probeerde de Knickerbockers nog te redden met negenentwintig punten. In de tweede helft kwamen de Knicks ook aardig terug en maakten er nog een wedstrijd van. Ook in dit deel van de wedstrijd was het weer mooi om Stoudemire en Howard te zien bikkelen tegen elkaar met veel fysiek geweld. Halverwege het vierde kwart ontving ‘STAT’ zijn vijfde fout wat een eind maakte aan het fysieke spel tussen de reuzen.

Uiteindelijk won Howard de strijd door met zijn Magic met 112-103 te winnen.

De Knicks hebben nu vijf van hun laatste zeven wedstrijden verloren. Ze hebben veel moeilijke tegenstanders op hun pad gehad zo aan het eind van de december maand. Hun volgende wedstrijd is een ontmoeting op twee januari tegen de Indiana Pacers. Dan zullen we Knicks proberen het nieuwe jaar beter in te gaan dan dat zij 2010 eindigden.

De Magic ontvangen op drie januari de Golden State Warriors. De Magic hebben nu vijf wedstrijden op rij gewonnen en pas twee verloren sinds de komst van Arenas, Richardson en Turkoglu.

Het feit dat de eerste twee wedstrijden met de nieuwe jongens werden verloren en vervolgens vijf op rij gewonnen biedt hoop voor de Magic in 2011.