Duel schorsing voor Harden, Michael Jordan is een miljardair

Door

Cleveland Cavaliers v Houston Rockets

Harden mist ontmoeting Hawks
James Harden is door de NBA voor één duel geschorst na onderzoek naar zijn trappende beweging richting het kruis van LeBron James. Door de schorsing moet de MVP-kandidaat van de Houston Rockets en één van de beste one-on-one spelers in de NBA de topper tegen de Atlanta Hawks vanaf de zijlijn bekijken.

Met nog ruim twee minuten te gaan in het derde kwart belandde Harden onder druk van James op de grond, waarna hij heel kort met zijn voet James van zich wegduwde. De superster van de Cleveland Cavaliers reageerde wat theatraal, maar hij werd wel geraakt. De trappende beweging leverde Harden aanvankelijk een flagrant foul 1 op, maar na het bekijken van de beelden heef de NBA alsnog besloten dat dit een flagrant foul 2 waard is, met een schorsing als gevolg.

http://youtu.be/GfYXkSAW1LM

Michael Jordan miljardair
Michael Jordan is nieuw in de miljardairslijst van Forbes, dat zijn waarde precies op 1 miljard dollar schat. Voornaamste reden achter zijn verhoogde vermogen is de verkoop van Los Angeles Clippers afgelopen jaar. Steve Ballmer, zelf goed voor 21,5 miljard dollar, nam de ploeg van Chris Paul en Blake Griffin over voor maar liefst twee miljard dollar.
De geschatte waarde van de Charlotte Hornets, waar Michael Jordan eigenaar van is, steeg mede daardoor van 410 miljoen dollar naar zo’n 725 miljoen dollar.

01-713

MJ heeft daarnaast nog steeds een lucratieve deal met Nike, die hem afgelopen jaar alleen al 90 miljoen dollar opleverde. Jordan is volgens het tijdschrift nu de 513-rijkste man van de Verenigde Staten. Van de 512 miljardairs boven hem bezitten er zeventien ook een ploeg uit de NBA, met Ballmer aan kop. De allerrijkste man ter wereld is nog steeds Bil Gates met een vermogen van een slordige 79,2 miljard.

Jordan is niet de eerste sporter die zich miljardair mag noemen. Tiger Woods en Michael Schumacher gingen hem voor. Eerstgenoemde is inmiddels wel een aanzienlijk deel kwijt na zijn echtscheiding.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen