Diamondbacks versterken zich met Cody Ross

Door

Boston Red Sox v New York Yankees

De Arizona Diamondbacks hebben zich versterkt met Cody Ross. De 31-jarige outfielder tekent een driejarig contract ter waarde van 26 miljoen dollar. Ross sloeg afgelopen seizoen in 131 wedstrijden voor de Boston Red Sox .267 van het veld met 22 homeruns en 81 binnen geslagen punten. De Red Sox wilden Ross behouden voor de club, maar Ross zocht zelf nadrukkelijk naar een driejarige verbintenis.

Ross en de Green Monster

Ross voelde zich afgelopen seizoen vooral op zijn gemak in de thuiswedstrijden. Hij profiteerde optimaal van the Green Monster in het linksveld van Fenway Park met dertien homeruns en een .565 slugging percentage vergeleken met negen homeruns en een .390 slugging percentage in uitwedstrijden.

Met de komst van Ross, die in 2010 de World Series veroverde met de San Francisco Giants, begint het outfield van de Diamondbacks vol te raken met Justin Upton, Jason Kubel en Adam Eaton. De verwachting is dat er één outfielder verhandeld gaat worden. Volgens de geruchten hebben de Tampa Bay Rays interesse in diensten van Kubel en vullen daarmee gelijk het gat van de DH positie op.

De 30-jarige Kubel noteerde afgelopen seizoen in 141 wedstrijden voor de D-Backs 30 homeruns met 90 binnen geslagen punten en de volgende splits .253/.327/.506.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen