Devils ruilen negende keuze in voor Cory Schneider

Door

Vancouver Canucks v San Jose Sharks - Game Four

De New Jersey Devils hebben hun negende keuze in de NHL Draft ingeruild voor de diensten van Cory Schneider. De doelman komt over van de Vancouver Canucks, die daarmee eindelijk een duurbetaalde doelman kwijt zijn. Met de negende keuze die zij hiervoor terugkregen werd Bo Horvat van de London Knights geselecteerd.

Met het verkrijgen van de 27-jarige doelman verjongen de Devils op doel. Good old Martin Brodeur functioneert nog uitstekend, maar is met zijn 41 niet meer de jongste. Ook zijn backup Johan Hedberg nadert met zijn 40 jaar zijn hockey-pensioen. Het kostte de Devils hun top pick in de draft in eigen huis, maar ze wisten wel iedereen te verbazen met de keuze om hun draft pick te verruilen.

De Vancouver Canucks zijn met het vertrek van Schneider een van hun duurbetaalde sluitposten kwijt. Zowel Schneider (4 miljoen dollar) als Roberto Luongo (5,3 miljoen dollar) hebben een hoge cap hit, maar beide doelmannen begonnen de afgelopen jaren spontaan te schutteren op het moment dat de playoffs begonnen. Beide doelmannen werden dan ook veelvuldig in verband gebracht met vele teams, maar daarbij waren de ogen vooral gericht op de oudere en duurdere Roberto Luongo, die bovendien nog een negenjarig contract heeft.

Uiteindelijk werd het dus toch Schneider, waarmee er een einde komt aan de vele geruchten rond de beide doelmannen. Met de negende keuze die de Canucks terugkregen werd Bo Horvat van de London Knights geselecteerd. Met de Knights won hij de Ontario Hockey League Playoffs. Horvat was met 16 goals tevens topscorer in de playoffs en noteerde daarnaast 7 assists in 21 wedstrijden.

Eerder in de draft ruilden ook de New York Islanders en de Minnesota Wild al van spelers. De Islanders lieten de vijfde keuze uit de draft van 2010, Nino Niederreiter, gaan. In ruil daarvoor kregen zij Cal Clutterbuck en de zeventigste keuze overall terug.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen