David Wright verlengt contract bij NY Mets

Door

Het zijn zware tijden voor Mets fans. Na de historische collapses in de playoff races van 2007 en 2008 zijn de Mets niet meer in contention geweest. Slecht beleid van verschillende General Managers en het Bernie Madoff-fiasco maakten dat de toekomst er in Flushing niet erg florissant uitzag. Toch gloort er hoop: sterspeler David Wright verlengde zijn contract.

Recordbedrag

De zesvoudig All-Star ondervond de afgelopen jaren veel hinder van een hersenschudding en de verhuizing van Shea Stadium naar het grotere Citi Field. Hij was korte tijd de verpersoonlijking van de zwarte periode waar de Mets in zaten. Van 33 home runs in 2008 ging hij naar 10 in 2009 en 14 in 2011. Vorig seizoen was er weer een stijgende lijn zichtbaar in de prestaties van Wright, die na het vertrek van Reyes de enige overgebleven superster uit betere tijden was. De Gold Glove en Silver Slugger derde honkman sloeg .306 met 21 home runs en 93 RBIs, goed voor een WAR van 6.7. Hij was daarmee de beste speler van de Mets, samen met werper R.A. Dickey. De contracten van beide spelers zouden na het volgende seizoen aflopen en de Mets waren al een tijd met hun twee sterren in gesprek over een verlenging.

Wright liet in de afgelopen week weten dat hij ervan baalde dat de contractgegevens die in de geheime gesprekken werden besproken zo makkelijk op straat kwamen te liggen. Even leek het lastig voor de Mets om de derde honkman langer aan zich te binden. Vanochtend vroeg maakte Eddie Coleman van een New Yorks radiostation bekend dat het ze toch gelukt was. Wright tekent een zevenjarige contractverlenging en als je die voegt bij de optie die door de Mets voor 2013 al gelicht is dan kom je op 8 jaar en 138 miljoen dollar.

Buiten het feit dat dit een gigantisch bedrag is, heeft het ook nog eens een symbolische waarde. Het is namelijk net iets meer (137,5 miljoen) dan Johan Santana kreeg en hiermee is Wright nu de bestbetaalde speler van de Mets aller tijden. Het is een productieve periode voor goede derde honkmannen. Eerder tekenden ook Evan Longoria en Ryan Zimmerman al vergelijkbare contractverlengingen bij hun club. Het contract van Alex Rodriguez bij de Yankees spant nog altijd de kroon voor deze positie. Rodriguez tekende in 2008 een tienjarig contract voor 275 miljoen dollar. In 2013 zal hij dan ook nog altijd de best betaalde speler zijn in de MLB met 28 miljoen dollar per jaar.

Ander nieuws

Dat brengt het volgende bericht in een vreemd perspectief. De Yankees moeten namelijk op zoek naar een nieuwe catcher, nu Russel Martin een tweejarig contract getekend heeft bij de Pittsburgh Pirates. Hij gaat daarin 17 miljoen dollar verdienen en wordt waarschijnlijk een van de best betaalde .225 hitters in de league. Opvallend hieraan is overigens dat de Yankees hem graag hadden behouden, maar hem aangegeven hebben niet het geld te hebben om het bod van de Pirates te evenaren. Wie had ooit gedacht dat de Pirates de Yankees zouden ‘outbidden’.

De Mets gaan ondertussen verder met de contractonderhandelingen met Cy Young Award winnaar R.A. Dickey. De 38-jarige knuckleballer heeft zelf al aangegeven graag in New York te blijven. De verwachting is dat beide partijen er uit zullen komen. Het zal gaan om een iets minder lucratief contract dan dat van Wright.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen