Daniel Sprong mist duel tegen Dallas Stars

Door

sprong2

Daniel Sprong mist aankomende nacht ook het duel met Dallas Stars. Dat heeft coach Mike Johnston besloten, omdat de aanvaller al enige dagen de training heeft gemist. Aanvaller Pascal Dupuis keert wel terug op het ijs voor de Penguins na langdurig blessureleed.

Sprong bevond zich de afgelopen dagen in Canada, omdat zijn Amerikaanse visum verlopen was. Om die reden miste hij ook al het thuisduel tegen Florida Panthers. Toen bevond hij zich nog in Canada. Inmiddels is de Nederlander al wel weer terug in Pittsburgh, maar door een trainingsachterstand kiest Johnston er voor om Sprong nog op de tribune te houden.

De maatregel zal ook genomen zijn om Sprong negen serieuze wedstrijden te gunnen om zichzelf te laten zien. Als Sprong dit seizoen zijn tiende duel in de NHL speelt, verbruikt hij dit seizoen het eerste jaar van zijn driejarige contract. Als Sprong slechts negen duels in totaal speelt dit seizoen, gaat zijn contract pas later in. Het lijkt niet aannemenlijk dat Sprong geen negen wedstrijden krijgt om zich te laten zien.

Johnston kan Sprong ook meer tijd gunnen door de terugkeer van Pascal Dupuis. Hij had vorig seizoen last van bloedstolsels, die zelfs een bedreiging waren voor zijn carrière. In de voorbereiding op dit seizoen liep Dupuis een blessure op die geen verband hield met zijn eerdere problemen.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen