COLUMN: Kriebels tijdens Super Bowl Sunday

Door

Een dag als deze zou er eigenlijk veel vaker moeten zijn. Die kriebels in je buik. Dat lekkere gevoel. Ik had dat vroeger ook als kind, de avond voordat ik de volgende dag met mijn ouders op vakantie ging naar Zuid-Frankrijk. Of de nacht voor je verjaardag. Of in de grote schommelboot in de efteling. Die kriebels heb ik dus ook op Super Bowl Sunday.

Het is ook geen gemakkelijke opgave gezien het tijdsverschil tussen Amerika en Nederland. Ze zouden daar aan de andere kant van de plas een beetje medelijden met ons moeten hebben. Wij worden immers wakker en moeten dan nog een slordige 16 uur wachten tot de kick-off. In de States hebben ze het veel makkelijker.

Mijn enige probleem vandaag is dat ik niet kan kiezen voor wie ik vanavond moet zijn. Ik vind dat Brady gezien zijn kwaliteiten de Super Bowl voor de vierde keer zou mogen winnen. Eigenlijk is het al moeilijk te geloven dat New Engeland sinds 2008 niet meer in de finale heeft gestaan.

Ja, ik heb een zwak voor de Patriots. Ik ken de argumenten van alle tegenstanders, ik snap ze, maar soms voel je gewoon iets bij een team en dat heb ik nu eenmaal bij New England.

Maar ik heb ook geen hekel aan de New York Giants. Ik vind New York een superstad en het Metlife Stadium is een van de mooiste dat ik ooit met eigen ogen heb gezien.

Wat moet ik nu? Voor wie moet ik vanavond juichen? Voor wie moet ik op de banken? Met welk gevoel ga ik straks naar huis? Met wie moet ik in discussie als het gaat over je favoriete team? Kan iemand mij helpen? Wat een bevalling, die Super Bowl Sunday.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen