Colts geen partij voor Patriots, RB Jonas Gray scoort vier touchdowns

Door

New England Patriots v Indianapolis Colts

De strijd tussen de New England Patriots (8-2) en de Indianapolis Colts (6-4) moest er vooral eentje worden tussen quarterbacks Tom Brady en Andrew Luck. Toch werd de meest onwaarschijnlijke speler op het veld de van de wedstrijd. Jonas Gray, die voor deze wedstrijd nog een anonieme third-string runningback van de Patriots was, scoorde maar liefst vier touchdowns en stuurde de Patriots daarmee naar een 42-20 overwinning.

In 2012 was hij nog een undrafted free agent die via Miami en Baltimore dit seizoen ternauwernood het roster van de Patriots haalde. Maar vanavond leek de Notre Dame-alumnus op een superster in wording met 199 rushing yards en vier touchdowns. Van begin tot eind was Gray actief:

Toch ging niet alles van een leien dakje voor de Patriots. Halverwege stond de ploeg slechts 14-10 voor en quarterback Tom Brady (19-uit-30, 257 passing yards, 2 TDs/2 INTs) gooide maar liefst twee intercepties richting Colts-verdediger Mike Adams:

Tot aan het einde bleven Andrew Luck (23-uit-39, 303 passing yards, 2 TDs/1 INT) en de Colts zodoende in de wedstrijd, en hoewel ze de overwinning niet wisten te pakken, wonnen ze wel de prijs voor ‘beste dansje van de avond’:

Maar uiteindelijk was het Jonas Gray die het verschil maakte, en bij een stand van 28-20 scoorde hij zijn vierde touchdown van de wedstrijd:

Gray – die slechts de vijfde runningback in de geschiedenis van de NFL is die in een uitwedstrijd vier touchdowns scoort en meer dan 150 rushing yards heeft – had voorafgaand aan de wedstrijd nog geen enkele touchdown gescoord. En ter vergelijking: alle overige NFL-teams kwamen zondag met z’n allen ook tot vier rushing touchdowns.

Tot slot was er ook nog een highlight voor Rob Gronkowski, die de eindstand bepaalde op 42-20 en die korte metten maakte met enkele Colts-verdedigers:

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen